Apartman bahçesinde masa kurup gürültü yapanlar
Giriş katta oturuyoruz. Komşularımız, hafta sonları ön cephedeki odamızın önünde masa kurup bay bayan çoluk çocuk 15 kişi oturup yemek yiyorlar. Fakat inanılmaz gürültü oluyor. Arka cephede odmı z olmadığı için çekmek durumundayız. Kaç kere sözel olarak uyardık, hem suçlu hem güçlü davrandılar. En son zabıta çağırdık, geldi, sadece uyardı. Halbuki Kabahatler Kanununa göre gürültü yasak ve para cezası var. Ne yapmalıyız?
Cevap: Apartman bahçesinde masa kurup gürültü yapanlar
iyi günler.ben apartmanda zemin üstü katta oyuruyorum.kiracıyım.altımda kapıcı dairesi var.karşı apartmanla aramızda yaklaşık 2-3 metre var.sabahtan akşama kadar balkonumun önünde bizim apartmanın kapıcısı ve karşı apartmanın kapıcısı,aileleri ve misafirleri sandalye atıp oturup yüksek sesle muhabbet ediyorlar.bütün ses benim salonuma geliyor.hafta sonu hafta içi demeden bu gürültüyü çekiyorum.bu gece karşı dairenin kapıcısını biraz sessiz konuşmaları için uyardım.duymadığım hakaret kalmadı.kendilerinin bahçede oturmaya devam edeceklerini benim kapımı kapatım içerde otumamı söylediler(ki kapıyı kapatsamda ses geliyor).bu konuda ne yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler
Gürültünün olduğu zaman, bulunduğunuz yerdeki sorumlu kolluk kuvvetine (polis veya jandarma) ihbarda bulunun ve şikayetçi olun.
teşekkür ederim yanıtınız için ancak bazı forumları tararken polisin hiç bşy yapmadan gittiğini yazdıklarını gördüm umarım işe yarar tekrark sağolun
Başta kamu görevlileri olmak üzere herkes, yasalarla kendilerine verilmiş yetkileri kullanmalı, görev ve sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bundan kaçınanlar için hukuk çerçevesinde yapılması gerekenler bellidir.