lütfen biri bana yardımcı olsun
kontrat yenileme zamnım geldi ancak ev sahibi %20 zam yapmak istiyor ben ise bunu kabul etmiyorum 2 senedir o evde oturuyorum ve yasal olarak %12 den fazla yapamazlar diye biliyorum.doğrumu yada ne yapmam lazım
Printable View
lütfen biri bana yardımcı olsun
kontrat yenileme zamnım geldi ancak ev sahibi %20 zam yapmak istiyor ben ise bunu kabul etmiyorum 2 senedir o evde oturuyorum ve yasal olarak %12 den fazla yapamazlar diye biliyorum.doğrumu yada ne yapmam lazım
Kontratınızda geçen zam oranları geçerliliğini korur, ev sahibinizin talep ettiği zam oranını kabul etmek zorunda değilsiniz. Kontratınızda yer alan zam oranını uygulamak sureti ile kira bedelini yatırmaya devam ediniz.
Teşekkürler
Ancak Benim Kontratim Noter Tastikli Değil.karşilikli Anlaşmaya Bağli Yapildi.ben %12 Zam Yapacağimi Ve Kirayi Hesaplarina Yatiracağimi Söyledim.çünki Kontratta Belirlenmiş Bir Kira Artiş Miktari Yok.
Kira sözleşmesi herhangi bir şekle tabi değildir. Bu yüzden sizin, noter tastikli olmayan kira sözleşmeniz de geçerli bir sözleşmedir. Zam oranı belirlenmemiş ise, o günkü yasal oran neyse o uygulanır. Yani ev sahibinizin talebi olan %20'lik bir artış yapmak zorunda değilsiniz. SAYGILARIMLA..