Irkcılık olarak görülebilir mi?
Memleketimden ayrı bi yerde memurum , öğretmenim , kendi kapımın önüne yol çalışmasından dolayı belediye şerit çekti , arabamı şikayete konu olan şahsın evinin yakınlarına park etmek zorunda kalıyorum , park ettiğim yer kesinlikle şahsa ait değil , şahıs arabamı bi kaç kez çektirmek istedi , üstüme yürüdü ve bir küfür olayı da oldu , plakam yaşadığım şehrin plakası değil , benimle birlikte park eden diğer tüm araçlar aynı plakalı , benim park ettiğim yere yaşadığım şehrin plakasından bir araç park ettiği zaman şahıs herhangi müdahale etmiyor ama ben aracımı park ettiğmi zaman üzerime yürüyerek kavgaya geliyor . Savcılığa şikayette bulunduk , dava açılırsa ..ırkçılıkla suçlayabilir miyiz?
Şahıs , yabancı oldugumuzun farkında ve bizi yalnız görüp baskı kurmaya çalıştı ..
teşekkurler
Cevap: Irkcılık olarak görülebilir mi?
Bir şikayet durumunda mahkemede karşı taraf aracı park ettirmemesinin sebebini ''bahsi geçen kişinin (aracının plakasından çıkardığım kadarıyla) etnik kimliğinden veya ırkından ötürü kendisinin aracını park ettirmedim ve bu yönde hakaret ettim'' derse bir ihtimal.Onuda kendi kendine demesi pratikte pek mümkün olmadığına göre böyle bir suçlamadan bir şey çıkması beklenemez.Biz yabancıyız diye böyle yapıyor yada yalnız gördü böyle yapıyor gibi subjektif şeylerin ispatının güçlüğüde açıktır.
Alıntı:
jmalinie rumuzlu üyeden alıntı
Memleketimden ayrı bi yerde memurum , öğretmenim , kendi kapımın önüne yol çalışmasından dolayı belediye şerit çekti , arabamı şikayete konu olan şahsın evinin yakınlarına park etmek zorunda kalıyorum , park ettiğim yer kesinlikle şahsa ait değil , şahıs arabamı bi kaç kez çektirmek istedi , üstüme yürüdü ve bir küfür olayı da oldu , plakam yaşadığım şehrin plakası değil , benimle birlikte park eden diğer tüm araçlar aynı plakalı , benim park ettiğim yere yaşadığım şehrin plakasından bir araç park ettiği zaman şahıs herhangi müdahale etmiyor ama ben aracımı park ettiğmi zaman üzerime yürüyerek kavgaya geliyor . Savcılığa şikayette bulunduk , dava açılırsa ..ırkçılıkla suçlayabilir miyiz?
Şahıs , yabancı oldugumuzun farkında ve bizi yalnız görüp baskı kurmaya çalıştı ..
teşekkurler
Eğer gerçek sebep bu ise,bu adamdan olabildiğince uzak durun.Bu tipler potansiyel bildiğiniz insan kanı emen vampirlerdir.Uzak durmanız sizin yararınıza.
Gerçek amaç bu..polise şikayette bulunduk , şu an savcılıkta dava açılır mı açılmaz mı bilinmez. küfür olayını polislerin yanında yaptıgı halde polisler biz duymadık diyor , sadece bir polis "ben duymadım" diyemedi.
Alıntı:
jmalinie rumuzlu üyeden alıntı
Gerçek amaç bu..polise şikayette bulunduk , şu an savcılıkta dava açılır mı açılmaz mı bilinmez. küfür olayını polislerin yanında yaptıgı halde polisler biz duymadık diyor , sadece bir polis "ben duymadım" diyemedi.
Takipsizlik ..
Polislerle birlike olay yerine gittigimizde tutanak tutmuşlar ve karşı taraf suçlamaları kabul etmemiş , malesef hiçbir polis kufur ettiğini kabul etmemiş , zaten soylediler "hocam uğraştırma bizi" bundan bişey olmaz diye .
Karşı taraf tacizlere devam ediyor , 3-4 kez her iki dikiz aynam en sonuna kadar dışa doğru yatırıldı. bugun tekrar şikayet ettim . Yine bişey çıkacagını sanmıyorum .
Suç oluşmamış..kırması gerekiyormuş . Polis malesef hakim olmuş.
Stres altındayım ..