İşveren nisan ayı sigortamı yatırmamış.
Merhaba,öncelikle cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim,
10.02.2012 tarihinden itibaren bir iş yerinde(12. aya kadar şirketti,12.aydan sonra şirketten ayrılıp şahıs işletmesi oldu) çalışıyordum, son olarak mart 2013 tarihinde sigortam yatırılmış nisan ayı sigortam yatırılmamış ve nisan ayını çalıştırıp şu anda işler yolunda gitmiyor diyerek beni ücretsiz izne çıkarttı.
İşler yoluna giresiye kadar bekle ben sana haber vereceğim diyerek mesaj atmış telefonuma, çıkışımı istedim bırakırsan kendin bırak git dedi,bir süredir zaten bırakıp gitmem amaçlı psikolojik baskı vardı, ben şu anda mağdur durumdayım ne başka bir işe bakabiliyorum nede orada çalışabiliyorum benim tazminatımı alıp çıkabilmem için ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: İşveren nisan ayı sigortamı yatırmamış.
Ücretsiz izne çıkartıldığınızı nerden biliyorsunuz? Bu konuda bir belge var mı?
Yoksa siz işe gitmediniz diye sizi işten mi atmış olablir mi?
İlginiz için teşekkürler,yukarıdada belirttiğim gibi telefonuma mesaj attı yaklaşık 1 hafta önce,mesaj öncesi işe gidiyordum mesajdan sonra konuşmaya gittim,herhangi bir belge yok,ayrıca işten kovulma gibi bir durum olsa bile bunun noter kanalıyla benim işe gitmediğimi tespit ettirip elime işle alakam kesildiğine dair bir belge vermek zorunda değilmi? yani işe gelme diye mesaj atan kendisi ve yine işten sizin dediğiniz gibi gitmedim diye atılmış bile olsam çalıştığım dönemin sigortası neden hala yatırılmamış olsun nisan ayını çalıştığımı hatta işler olmadığı dolayısıyla bana gelme dediğini her şekilde ispatlarım işyerinde güvenlik kamerası var hadi olmadı sildiler desek mobese var iş yerinin tam karşısında,esnaf komşularda kamera var ve esnaflardanda işyerinde çalışanlardanda şahitlerim var. konuşmaya gittiğimde bana tazminat veremeyeceğini beklerse bu şekilde beklememi beklemezsem istifa etmemi söyledi.
Alıntı:
ertan2626 rumuzlu üyeden alıntı
İlginiz için teşekkürler,yukarıdada belirttiğim gibi telefonuma mesaj attı yaklaşık 1 hafta önce,mesaj öncesi işe gidiyordum mesajdan sonra konuşmaya gittim,herhangi bir belge yok,ayrıca işten kovulma gibi bir durum olsa bile bunun noter kanalıyla benim işe gitmediğimi tespit ettirip elime işle alakam kesildiğine dair bir belge vermek zorunda değilmi? yani işe gelme diye mesaj atan kendisi ve yine işten sizin dediğiniz gibi gitmedim diye atılmış bile olsam çalıştığım dönemin sigortası neden hala yatırılmamış olsun nisan ayını çalıştığımı hatta işler olmadığı dolayısıyla bana gelme dediğini her şekilde ispatlarım işyerinde güvenlik kamerası var hadi olmadı sildiler desek mobese var iş yerinin tam karşısında,esnaf komşularda kamera var ve esnaflardanda işyerinde çalışanlardanda şahitlerim var. konuşmaya gittiğimde bana tazminat veremeyeceğini beklerse bu şekilde beklememi beklemezsem istifa etmemi söyledi.
Noter kanalıyla bir ihtar gönderin;
işlerin yolunda gitmediği gerekçesiyle bir telefon mesajı ile isteğiniz dışında ücretsiz izne çıkmaya zorlandığınızı,
geçmiş aya ait sgk primlerinizin hala ödenmemiş olması nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi ve kıdem tazminatınızın xx gün içinde yyy banka hesabınıza ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirtin ihtarda.
Sonrasında bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilir, tazminatınız ödenmezse iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Davada, yukarıda bahsettiğiniz konuları ıspatlamanız gerekecektir.
Sayın Erdoğan Kırcalı cevabınız için teşekkürler, yazımda belirttiğim üzere şahit veya kamera görüntülerinden ispatlayabilirim ancak bunun olmaması durumunda yani kimse şahitlik yapmaz istemez veya gerekli kamera kayıtlarına ulaşamamam durumunda bana göndermiş olduğu mesaj bir işe yararmı? veya başka yapabileceğim bir şeyler varmı?
Alıntı:
ertan2626 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdoğan Kırcalı cevabınız için teşekkürler, yazımda belirttiğim üzere şahit veya kamera görüntülerinden ispatlayabilirim ancak bunun olmaması durumunda yani kimse şahitlik yapmaz istemez veya gerekli kamera kayıtlarına ulaşamamam durumunda bana göndermiş olduğu mesaj bir işe yararmı? veya başka yapabileceğim bir şeyler varmı?
Mesaj telefonunuzda kaldığı sürece , delil olarak sunabilirsiniz.
Sayın Erdoğan Kırcalı yardımınız için teşekkür ederim, birde mazur görün benim mesaim akşam 18:00 başlangıç 05:00 bitiş,girdiğim günden bu yana bu şekilde çalışıyorum bunun gece vardiyası olarak farklı bir tazminat fiyatı olacağını duydum bu doğrumu acaba,ayrıca yıllık izin kullanmadım ve ücretinide alamadım noter kanalıyla göndereceğim ihtara bu hususlarıda bildirmem gerekiyormu? birde 10.12.2012 tarihinde çıkış 20.12.2012 tarihinde tekrar giriş yapılmış bundan benim yeni haberim oldu,sgk sorgulamadan gördüm benim bilgim dışında gelişen bu olaydan dolayıda bir yaptırım olurmu? tabi maaş olayı var,maaşım 2100 lira ancak asgari ücretten ödeniyor sigorta sanırım buna yapacak bir şey yok. ve az önce baktım sgk sorgulamaya nisan ayının sigortası yatırlımış ancak ücretsiz izinden dolayı bırakmak istiyorum şimdi ne yapmam gerekiyor