Karşılıksız fatura ve icra
Merhabalar Bir sorum olacaktı.
2007 yılında bir firma ile 6 kalem alışverişim oldu.
toplamda 1680 tl alışveriş yaptım. 700 tl banka havalesiyle ödeme yaptım. kalan 980 tl yi de firma yetkililerinden birisi çalışanlarımdan birisinin babasının çekini kullandı (hatır Çeki) .Firma yetkilileri çekleri ödemeyince çalışanımın babası hapse girdi. Çalışanım problem yaratınca da benden iplik için almaları gereken paradan alıp babası çıkıncaya kadar ev ihtiyaçlarını görmesi için çalışanımın parayı almasını söylediler. Beni da arayıp parayı vermemi söylediler. bende 500 + 500 verdim. fakat karşılığında aynı firmadan tahsilat makbuzu alamadım.
Kurumunda V.H.K.İ. olarak çalışıyorum. Mayıs 2013 de maaş haciz yazısı gelince 2009 yılında toplamda 7538 tl için icraya verildiğimi faizleri ile birlikte 10,687 tl olduğunu ve 2013 itibari ile 17.653 tl olduğunu öğrenmiş oldum.
İzmirdeki kardeşime dosyamın evraklarını incelettim. imzam olan 1107 tl lik faturaların yanına 19 adet de teslim alan ve teslim eden kısımları boş imzasız fatura ile ilamsız takibe çıkıldığını gördüm. mernis adresimden taşınmama rağmen adres beyanı da vermeyince muhtara tebliğ edilerek hacize uğramışım.
firma çalışanı benim edıma fatura kesip başka firmalara mı verdi ürünleri bilmiyorum? İşyeri sahibi de bana verildi biliyorsur ama ne bana verildi ne de imzalatıldı.
eksiksiz teslim alan ve teslim eden kısmı imzam olmayan lar için mahkemeye müracat edecem
1- elime maaş haciz yazısı geçeli 5 gün oldu Mahkemeye itiraz süresi var mı?
2- teslim alan alanı boş olan faturalar için hakimin taktiri sizce ne olur ?
3- aradan 4 yıl geçmiş Süre yönünden red edilir mi ? Ama ben olayı yeni öğrendi. ve Haksız fatura var ortada.
teşekkürler
MERNİSCİ
Cevap: karşılıksız fatura ve icra
Hapse girmek? Sorun çıkartmak?
Şimdi "benim yüzümden hapse giren adama parasını da vermemek için ne yapayım" diye soruyorsunuz sanırım. Benim yüzümden birisi hapse girmiş olsa, 10 bin lirayı sesimi çıkartmadan ödediğim gibi bir de onda özür dilerim. Ama belki başka yöntemler öneren birisi de çıkabilir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Hapse girmek? Sorun çıkartmak?
Şimdi "benim yüzümden hapse giren adama parasını da vermemek için ne yapayım" diye soruyorsunuz sanırım. Benim yüzümden birisi hapse girmiş olsa, 10 bin lirayı sesimi çıkartmadan ödediğim gibi bir de onda özür dilerim. Ama belki başka yöntemler öneren birisi de çıkabilir.
anlaşılan sen soruyu anlamamışsın
ilk yazdıklarımı da hiç okumamışsın :(
Bir avukata gidip borçlu olmadığınızın tesbiti için menfi tespit davası açmak üzere anlaşınız...