Tehdit , Kürtaja Zorlama, Psikolojik Baskı
Merhabalar. 25 mart 2013 tarihinde, beraber yaşadığım erkek arkadaşımdan 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Erkek arkadaşım o tarihten itibaren bana psikolojik baskı yaparak , beni çocuğu aldırmaya zorladı. Kabul etmeyince de ; annem ve kız kardeşimin önünde beni ve bebeğimi öldürmekle tehdit etti. 4 nisan 2013 tarihinde savcılığa giderek şikayette bulundum ve şikayetimin üzerine erkek arkadaşım 1 gece nezarette kaldıktan sonra, ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Kendisi hiçbir şekilde bebeğin doğumunu istemiyor. Dosya açılmış ve dava sürecine girmiş bulunmaktayız. Benim öğrenmek istediğim kendisi bu şikayetten ceza alır mı? Kendisi devlet memuru bu durum memuriyetini etkiler mi? Bundan evvel eski eşi tarafından 6 aylık uzaklaştırması ve bundan 5 sene evvel birini dövmesi sonucu tazminatla sonuçlanmış davası var , bu dava ve uzaklaştırma kararı alacağı cezaya etki eder mi?
Cevap: Tehdit , Kürtaja Zorlama, Psikolojik Baskı
3 temmuzda sulh ceza mahkemesinde davam var. Bir fikrin olan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Hafif hapis veya para cezası alır ertelenir en kötü kanaatimce, memuriyetini de etkilemez.
Teşekkür ederim Engin Bey. Ben dilekçe ile başvurup karşı tarafın ifadesini okuyabiliyor muyum? Böyle bir hakkım var mı?
Davada taraf olduğun için dosyayı alıp okuyabilirsin. Örneğin ben en son davamda dosyanın bir fotokopisini aldım ve karşı tarafın ifadesinden tut da, savcının delil olarak sunduğu tüm evrakları detaylı bir şekilde okudum. Yargılandığım tüm davalarda genelde dosyayı alırım ve tüm ifadeleri okurum. Sadece kimliğin yanında olsun. Mahkeme kalemine git ve dosyanın fotokopisini almak istediğini söyle.
Aldım dosyanın kopyasını ama almaz olaydım :( İfadesinde beni kullandı demiş :)
- - - Updated - - -
Aldım dosyanın kopyasını ama almaz olaydım :( İfadesinde beni kullandı demiş :)
Merhabalar tekrar. Dün duruşmamız gerçekleşti. Karar beraat oldu. Karşı taraf avukat tutmuş. Beraat gerekçesi olarak şahitlerimin birinin annem diğerinin kızkardeşimin olması ve somut delil olmaması. Şuanda 5 aylık hamileyim.Benim merak ettiğim kamu davası olan bu mahkemenin avukat ücretini benden alırlar mı? Kaç gün içinde bu karara itiraz edebiliyorum?
Konuyu cevaplandırırsanız çok sevinirim.
Mahkeme takdir yetkisini kullanmış yapacağınız temyizin pek sonuca etki edeceğini sanmam 15 gün içinde itiraz edebiliyorsunuz ancak süre gerekçeli kararın tebliğinden itibarende başlayabilir mahkemede size verilen duruşma tutanağında yazıyor olması gerek sürenin ne zaman başlayacağı
Ben sadece avukatlık ücretini benden mi alacaklar onu öğrenmek istiyorum.Bana böyle birşey söylenmedi. Sadece beraat etti denildi. Hatta kararı Hakim Bey '' hadi beraat ettin'' cümlesi ile karşı tarafa duyurdu.