-
Boşanmak istiyorum
Ben 10 Yillik Evli 2 çocuk Annesiyim Eşimle Geçimsizligimiz Var Kesin Boşanmak Istiyorum Fakat Nasil Bir Yolda Gidicem Bilmiyorum Eşimin Maddi Durumu çok Iyi Eger Karşilikli Boşanmak Istersem Nafakadan Yararlanabilirmiyim Ve Eşime Nasil Bir Boşanma Davasi Açmaliyim
-
1- Üç satır bulan sorunuzun cevabını vermek oldukça güç. Sizin kesin boşanma isteğinizin yanında iki cocuk sözkonusu
2- Eğer eşiniz gerçekten varlıklı ise bir avukat yardımı alın.
Çünkü Velayet, nafaka ve tazminat bakımından uzun bir sürece gireceksiniz.
-
Evet Haklisiniz 2 çocugum Var Ama çocuklarimda Bizden Etkilenip çok Mutsuzlar Ayrilinca Belki Ayri Ayri Daha çok Mutlu Edebiliriz Onlari.avukat Tutmaya Gelince Eşim Kesinlikle Para Vermezki Bana Ev Ihtiyaçlari Için Bile Zor Verir .avukat Tutmadan Ilk Adimi Nasil Atabilirim...ne Yapmam Gerekiyor
-
Bulunduğunuz kentin barosunda bulununan "adli yardım" masasına başvurun. Sizden istenecek evrakları tamamlayıp teslim edin. Yapılan incelemede uygun bulunmanız halinde size hemen ücretsiz bir avukat tayin edeceklerdir.
-
şuan Bulundugum Yer Küçük Bir Yer Baro Yok Herhalde.bu Boşanma Işi Avukatsiz Olmuyormu Onu ögrenmek Istiyorum Birde Tazminat Ve Nafaka Davasi Nasil Açabilirim
-
Elbette avukatsız da açabilirsiniz davayı, ama hukuki destek almanızda fayda var. Bulunduğunuz yer baro ilçe temsilciliğine başvurabilirsiniz.
-
şiddetli Geçimsizlik Adi Altinda Açabilirmiyim Davayi Eşim Birde 1 Seneye Yakindir Ayri Yatiyor Benden Buda Bir Boşanma Sebebi Olabilirmi Birde 2 çocuk Ve Benim Için Ayri Ayrimi Nafakaya Baglanir
-
Nurcan Hanım; bulunugunuz il ve ilçeyi yazarsanız size ilçeniz temsilcisi olan meslektaşımızın isim ve telefonlarını verebiliriz. Adli yardım konusunda size yardımcı olacağını düşünüyorum.
-
şuan Açik Açik Bulundugum Yeri Yazamam Eşim Ve Yakin çevremdeki Insanlar Görebilirler Biraz önceki Sorumu Cevaplarsaniz çok Sevinirim Ilk Nasil Bir Adim Atabilirim.eşim Benimçok Güçsüz Oldugumu Düşünüyor
Benim Hiçbişey Yapamiyacagimi Zannediyor Bunu Eşime Ispatlayip Ilk Adimi Ben Atmak Istiyorum.lütfen Yol Gösterin Bana
-
Atmanız gereken ilk adım boşanma davası açmak, bunun için de yazacağınız dilekçede boşanma nedenlerinizi ve boşanmanın sonucu olarak talep edeceğiniz nafaka, tazminat gibi istemlerinizi de belirtmelisiniz. Çocuklar için ayrı, sizin için ayrı nafaka talep edeceksiniz. Yalnız ısrarla adli yardıma müracaat etmenizi tavsiye ediyorum, zor ve uzun bir sürece gireceksiniz çünkü.