Kiracının ödemediği borca karşılık ilamsız icra davası açtığımda , bu dava kiracının tahliyesini de kapsar mı ?
Yoksa tahliye davası da açmam gerekiyor mu ?
Printable View
Kiracının ödemediği borca karşılık ilamsız icra davası açtığımda , bu dava kiracının tahliyesini de kapsar mı ?
Yoksa tahliye davası da açmam gerekiyor mu ?
Tahliye talepli icra takibi başlatırsanız bilahare icra hakimliğinden tahliye talep edebilirsiniz.
İlamsız icra için Örnek No :1 ve Örnek No :13 formlarını dolduracağım tahliye talepli icra takibi başlatmak içinde bu formlar yeterli mi ek bir forma ihtiyaç var mı ?
Örnek No :1 numaralı formda
9 madde de
9.Alacaklının takip yollarından hangisini seçtiği :..........
bölümüne Haciz yazacağım doğru mudur.
Yoksa İlamsız icra veya Tahliye talepli icra takibi nimi yazmalıyım ?
Haciz ve tahliye yazılmalıdır. Bence bir avukata doldurtsanız daha iyi olur eksik veya yanlış bir cümle hak kayıplarına sebep olur.
Haciz ve tahliye yazarak dava açtım ama bu gün kiracının komşusundan kaçtıklarını öğrendim , giderken perdeleri kapalı bırakmışlar kapıda da ayakkabılar olduğu için eve giriş yapmadım.
Bu durum davayı etkiler mi ne yapabilirim ?
Kiracı başka bir şehre kaçmış dava kendiliğinden düşer mi ?
Düşmez malesef.
Hukuk (devlet) o kişiyi bulur mu yoksa davayı gerimi çekmeliyim ?
Sayın Danua,
Somut hukuki probleminiz için avukatınızdan randevu isteyip, bürosunda sözlü danışma almanız daha uygun değil mi?
Başlıktan da anlaşılacağı üzere hukuki bilginiz yeterli değil. İlamsız icra takibi olur, davası olmaz. İtiraz durumunda dava açılabilir fakat bu da icra veyahut sulh hukukta açılacak. Teknik konular üzerinde yoğunlaşmak istiyorsanız en başından başlamalısınız.