Yargıtay Süreci ve Ceza Durumu
Merhana 7 Kasım 2012 Tarihinde 6. Ağır Ceza Mahkemesinde Yağmaya Teşebbüsten 2.5 Yıl Ceza aldım. Mahkeme hükmün okunmasını geri bırakmadı. Yargıtay süresi başladı. Bu durumda Yargıtay süresi nekadar sürer. Ve Yargıtay nasıl bir karar cıkar Hükmün okunmasını geri bırakma durumu hala varmı. Daha önce hiçbir suca karışmadım sabıkan sicil kaydım yok. Yargıtayın bu kararı onama ihtimali nedir. Yani nasıl bir sonuç beni bekliyor bilgi verebilirmisiniz.
Cevap: Yargıtay Süreci ve Ceza Durumu
Bu konu hakkında bir bilgisi olan var ise yardım bekliyorum
Bu konu hakkında bilgisi olan yokmudur
HAGB için iki yıl altı ceza olması gerek diye biliyorum.
- - - Updated - - -
HAGB için iki yıl altı ceza olması gerek diye biliyorum.
Hagb uygulaması için cezanın 2 yıldan az olması gerekir, daha önceden ceza almış mıydınız?
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Hagb uygulaması için cezanın 2 yıldan az olması gerekir, daha önceden ceza almış mıydınız?
Daha önce hiç ceza almadım sicilim bile yok. Hiçbir olaya karışmadım buda tamamen benim cahilliğim. 5Ay yattım içerde Mahkeme 2,5 Yıl ceza verdi. Yargıtaya taşındı durum. Ana Dilde savunma paketi içerisinde kasti işlenen suclarda 3 Yıl oldu diye biliyorum. Fakat yargıtay bunu dikkate alıp kararı bozarmı yani HAGB olurmu
Yargıtay süreci bir yıl civarı sürebilir. Temyiz dilekçenizde öne sürdüğünüz bozmaya neden olabilecek hususlarda bilgi sahibi olmadan Yargıtay aşamasının nasıl sonuçlanacağına dair fikir beyan etmek anlamlı olmayacaktır. Somut olayınızda HAGB uygulanmayacaktır.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay süreci bir yıl civarı sürebilir. Temyiz dilekçenizde öne sürdüğünüz bozmaya neden olabilecek hususlarda bilgi sahibi olmadan Yargıtay aşamasının nasıl sonuçlanacağına dair fikir beyan etmek anlamlı olmayacaktır. Somut olayınızda HAGB uygulanmayacaktır.
Cevap için teşekkürler. 1 Yıl kısa bir zamanda çözülecek durum. Peki yargıtay onayladığında tekrar itiraz edebiliyormuyum hakkım varmı böyle birşeye. Yoksa Yargıtay onayladıktan sonra çezamı cekmeyemi başlarım. Bu durumda nekadar daha yatarım. Ayrıca Hiç birşekilde bu cezadan sıyrılma durumum yokmu
Alıntı:
Aykt rumuzlu üyeden alıntı
Cevap için teşekkürler. 1 Yıl kısa bir zamanda çözülecek durum. Peki yargıtay onayladığında tekrar itiraz edebiliyormuyum hakkım varmı böyle birşeye. Yoksa Yargıtay onayladıktan sonra çezamı cekmeyemi başlarım. Bu durumda nekadar daha yatarım. Ayrıca Hiç birşekilde bu cezadan sıyrılma durumum yokmu
Sorunuz aşağıdaki linkte incelenmiş; okumanızı umarım:
https://www.hukuki.net/showthread.php...itiraz-olur-mu
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Son olarak. Bu durumda nekadar yatarım. 5 Ay içeride Yattım 2,5 Yıl ceza aldım. 5 Ay 2,5 Yıl`dan düşermi. Yoksa 5 Ay hariç 2,5 Yıl üzerindenmi yatarım. Nekadar daha yatarım. Bu cezadan yatmama durumum varmı. Yani er yada geç bu cezayı cekecekmiyim.