İcradan Paramı Aldım Ama Adıma dava açılmış ?
Merhaba değerli arkadaşlar ben daha öncede burada ki arkadaşların çok yardımını gördüm şimdi de yardıma ihtiyacım var
Gecen sene aldığım cep telefonunu arızalı olduğu için kaymakamlıkta ki tüketici hakem heyetine başvurdum kazandım ve icra mahkemesine başvurarak paramı iade aldım fakat bana bir tebliği gelmiş ve adresimde bulunmadığım için muhtarlığa bırakılmış ve benim elime yeni geçti tebliği tarihi 19/03/2013
HUSUMETE İLİŞKİN İTİRAZIMIZ
müvekkil firma alınan ürünün ne satıcısı nede ithalatçısı konumundadır biz yetkili servisis diyor ve davanın reddi gerekmektedir diyor
ben bir şey anlamadım ne yapmam gerekiyor
21/05/2013 tarihinde duruşmam var
Ve e-devletten sorgulama yaptığım da adınıza açılmış veya müdahil olduğunuz dava bulunamamıştır yazıyor
hiç bir şey anlamadım
Cevap: İcradan Paramı Aldım Ama Adıma dava açılmış ?
Alıntı:
blackinci rumuzlu üyeden alıntı
HUSUMETE İLİŞKİN İTİRAZIMIZ
müvekkil firma alınan ürünün ne satıcısı nede ithalatçısı konumundadır biz yetkili servisis diyor ve davanın reddi gerekmektedir diyor
Servisle aynı düşüncede olmakla birlikte benzer bir konu burada https://www.hukuki.net/showthread.php...rleme-Hakkindatartışılmıştır.
İcra mahkemesine dava açmamışsınızdır icra dairesine vermişsinizdir ilamlı icra olduğu için yetkili servis avukatı mecburen icra mahkemesinde itiraz etmiştir gibime geliyor. İcraya verirken kimleri icraya verdiğinizi bilmiyorum ama servisi vermemeliydiniz çünkü sorumlu değildir. Parayı muhtemelen satıcı ödemiştir. Davayı servisin vekili takip edip kazanacak ve mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti öyle böyle 600-700 lira ödemeye mahkum edileceksiniz.
Bu durumda yapılabilecek tek şey var bence paranızı tahsil etmiş olmanız sebebi ile davanın konusuz kaldığını ve düşürülmesini talep etmek...
Cevabınız için çok teşekkür ederim engin bey
ilk öğrendiğimde aynı şeyi bende kaymakamlıkta ki tüketici haklarında ki bey efendiye bende aynı şeyi sormuştum ben telefonu XXX firmasından aldım neden serivisi ile muhatap oluyoruz dediğimde bizim telefonumuzun değiştirilip değiştirilmeyeceğine orası karar veriyor demişti bende bir şey anlamadım bu durumdan...
ama en başından beri ben hep telpa servis ile muhatap tutuldum istemediğim halde satıcıyı aradan çıkaran tüketici hakları oldu.
çok bilgi sahibi değilim kusuruma bakmayın sanırım dediğiniz gibi ben icra davası açmadım icra dairesine verdim
Ama şöyle bir şey var satıcı firmanın savunması da şu şekilde .
Şirketimiz satışta sunduğu ürünlerin sadece satıcısı olup ürünlere ilişkin servis hizmetleri üretici/distribütör/ithalatçı firmaların yetkili servisleri tarafından sunulmaktadır .
benim muhatabım kim o zaman ?
satıcı değil servis değil kim ?
bu arada karşı taraf davayı tüketici hakları mahkemesine açmış
Siz ne istiyorsunuz?
Para.
hangi parayı?
Verdiğiniz parayı.
Parayı kime verdiniz?
Satıcıya.
O halde satıcıdan isteyeceksiniz.
Servisle de sorununuz olabilirdi.
Mesela sesi çıkmıyor diye verdiğiniz televizyonun camını kırıp sze vermeye kalkarsa o zaman sorun servisledir.
Üretici / distribütör / ithalatçı ile ise, siz ancak onlardan satın alırsanız muhatap olursunuz.
Sayın senoleker yazdıklarınızın her kelimesin de haklısınız mantıklı olanda bu zaten ama bunu isteyen ben değildim kaymakamlıkta ki yetkili illaki bu şekilde olucak dedi ama satıcı başta olmak üzere herkes topu bir birine atıyor sonun da olan yine bana oldu sanırım engin beyin söylediği 600 - 700 arası paramdan olucam :(
mağdurum da mağdurum
telefon alıyorum arızıla çıkıyor mağdurum
hakkımı arıyorum yine mağdurum :(
hem mağdurum hem üzgünüm....
Birşey fark ettim bu dava bana ben icra yolu ile paramı almadan önce açılmış
ve bana gelen tebligatta ara karar diye bir şey var ?
1- dosyadaki delillerin tamamlanmasına sebebi ile ön inceleme günü verilmesine
2- ön incelemenin 21/05/2013 günü saat 11:45 de icrasına
3- ara kararın taraflara tebliğine
dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda karar verildi.
yazıyor ? anlamadım ben
Ürünle ilgili her durumda sorumlu satıcı, üretici ve ithalatçıdır. Bu durum garanti sözleşmesinde de yazılıdır. Servise verdiğiniz ürünü yetkili kişi gözünüzün önünde alıp yere çakıp paramparça etse satıcının üreticinin ithalatçının neyse sorumluluğu kalkmaz. Yetkili servise teslim bu üçüne teslimdir vesselam.
Her gün aynı işi yapan ve bu tür sorunların çözümünde bilirkişi-yetkili kişi addedilen tüketici hakem heyetinin verdiği bilgi yanlıştır. Bu bilgiyle yapmış olduğunuz işlemden şimdi zarara uğrama ihtimaliyle karşı karşıyasınız. Aşağıdaki linkte bir üye başkası adına dava takibe sadece avukatların yetkili olmasının haksızlık olduğunu savunuyor güncel bir örnek olarak bu konuyu verebiliriz işte.
https://www.hukuki.net/showthread.php...ne-kadar/page2
Peki engin bey ben nasıl bir yol izlemeliyim ?
yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım
Yazdım ya birader bundan sonra yapılabilecek olanı.
Teşekkür ederim engin bey yardımlarınız için