Boşanmayı istiyoruz ama açılan dava çekişmeli
Merhabalar,
Eşim 9 Mart'ta ailesinin yanına dönerek 20 Mart'ta boşanma davası açtı. Yaptığımız telefon görüşmeleri, ayrı geçen süre ve evlilik sürecinde hem kendisi hemde ailesi tarafından işittiğim hakaret ve onur kırıcı davranışlar sebebiyle bende boşanmayı kabul ettim. Eşimin benden nafaka ve tazminat talepleri bulunuyor, hiç bir şekilde anlaşmayada yaklaşmıyor. Anlaşmaya yanaşmaması ve sizlerinde tavsiyelerinizle kendime bir avukat bularak davayı avukatım aracılığıyla yürütme kararı aldım. Ve avukatım sunduğum raporlar, deliller ve tanıkları görerek karşı dava açtı. Açtığı davada tazminat talebinde bulundu. Karşı taraf taleplerinden vaz geçmediği sürece bizde vazgeçmeyeceğiz diyor. Davada her iki tarafta boşanmak istiyor ama ortada tazminat ve nafaka var (Çocuk yok) bu dava tahmini ne kadar sürer. Kesin bir süre verilemeyeceğini biliyorum tahmini birşeyler öğrenmek istiyorum sadece. İlginize teşekkür ederim.
Cevap: Boşanmayı istiyoruz ama açılan dava çekişmeli
Çekişmeli boşanma davalarının 1-2 sene sürdüğü, kimi zaman boşanma gerçekleşemeden 5 seneyi bulduğu da bilinmektedir.O sebeptendir ki anlaşmalı boşanma tavsiye edilir.Ancak anlaşamadığı için ayrılan kişilerin, boşanma konusunda anlaşması her zaman mümkün değildir.Resmi olarak boşanana kadar yeni birliktelikler kurulmaması karşı tarafa yeni ve haklı deliller vermemek adına doğru olacaktır.Kolay gelsin.
Bir boşanma davası kesin olmamakla beraber, Yargıtay aşamasını da göz önüne alırsak 2-5 yıl sürer.
Anlaşma sağlamak için karşı tarafla yeniden görüşebilirsiniz.
Boşanmada kusurlu olan taraf nafaka, tazminat ödemekle yükümlü olacaktır. Bu sebeple bende tazminat talep ettim, o geri çekmedikçe çekmeyeceğim demenizin bir yararı bulunmamaktadır.
Av. Hüseyin Gazi ŞAHİN
Burada sürec,n ne kadar uzayacağına en iyi bilecek kişi avukatınızdır, davada sizi temsil eden avukatınıza sorarsanız, en doğru cevabı alırsınız zira meslektaşımız davanınızın aşamalarını ve takribi ne kadar daha süreceğini üç aşağı beş yukarı öngörebilir.
bence fazla kasma ben eşimi seviyorum eşimden boşanmak istemiyorum tarzında bir yaklaşım daha sağlıklı olucaktır. kısacası ağırdan alın