Şikayetçi olduğum kişi ile karşılaşmak istemiyorum...
Geçen senelerde ev telefonum gece saat 01:30 gibi arandı.İlk önce eşim telefona çıktı,karşıdaki insan müstehcen şeyler konuşarak telefonu kapattı.1-2 dakika geçmeden tekrar aradı.Bu sefer ben çıktım bana karşı da müstehcen konuşmalar geçti.Kendisine hiç bir karşılık vermedim.(küfür vb.gibi).Sabah olduğunda savcılığa suç duyurusunda bulundum.Geçtiğimiz hafta cep telefonuma "12.06.2013 tarihinde 3.Sulh Ceza Mahkemesinde davanız vardır.Gelmemeniz halinde zorla getirileceğiniz ihtar olunur." diye mesaj geldi.Şikayetçi olduğum insanı tanımıyorum.Bu kişi ile karşılaşmak da istemiyorum.Ancak mahkemeye dilekçe versem bu sorunum çözülür mü? Ya da dava görülmeden önce şikayetimi geri çeksem bana karşı bir yaptırım olur mu? Birde davanın olduğu tarihte o ilde olamayacağım bunun için ne yapmalıyım?
Cevap: Şikayetçi olduğum kişi ile karşılaşmak istemiyorum...
savıclıga verdiginiz dilekçe ile ilgili telefonlar tespit edilmistir ancak icerik tespit edilemez, her hangi bir yazılı mesajda yok anlasıldıgı uzere. davaya gitmezseniz mahkemece zorla getirme kararı cıkacaktır, yani polis nezaretiyle sonraki durusmaya goturuleceginiz anlamına gelir. durusma oncesi mahkemeye şikayetci olup olmadıgınz konusunda ayrıca bir dilekçe verebilrisiniz, şikayetci oldugunuzu ancak davaya katılma talebiniz olmadıgınızı da bildirebilrisiniz, şikayetinizden vazgecer iseniz olumle tehdit yoksa şikayete baglı oldugundan dava dusebilir, haksız şikayet nedeniyle karsı tarafın cezai ve tazminat hakları vardır, kullanablir. şikayetinizden vazgececek iseniz karsı tarafın mahkemede sizden ozur dilemesi sartıyla zararınızı gidermesi (tazminat talebiniz varsa) buna gore sikayetinizden vazgecmeniz uygun olabilir, cmk dan avukat isteyebilrsniz mahkemeye basvurarak, ancak ozel avukat tutarak oncesinde nasıl hareket edecegenizi de belirleyebilrsiniz ve kendnizi temsil ettirebilrisniz. bu durumda ilk durusmaya bizzat ve avukatınızla gider sonraki durusmlarda avukatınız sizin yerinize durusmalara girer. konuyla ilgili bir avukata danısmanızı oneririm.
İlk kez böyle işler başıma geldiği için tam olarak bilmiyorum neyin ne olduğunu. Mahkemeden avukat talep etmem için şartların ne olduğunu bilmiyorum. Şikayetimin devam ettiğini duruşmaya katılmama talebini belirttiğimde ne gibi sonuçlar beni karşılar bunları bilmiyorum..
Alıntı:
crazyphantom rumuzlu üyeden alıntı
Geçen senelerde ev telefonum gece saat 01:30 gibi arandı.İlk önce eşim telefona çıktı,karşıdaki insan müstehcen şeyler konuşarak telefonu kapattı.1-2 dakika geçmeden tekrar aradı.Bu sefer ben çıktım bana karşı da müstehcen konuşmalar geçti.Kendisine hiç bir karşılık vermedim.(küfür vb.gibi).Sabah olduğunda savcılığa suç duyurusunda bulundum.Geçtiğimiz hafta cep telefonuma "12.06.2013 tarihinde 3.Sulh Ceza Mahkemesinde davanız vardır.Gelmemeniz halinde zorla getirileceğiniz ihtar olunur." diye mesaj geldi.Şikayetçi olduğum insanı tanımıyorum.Bu kişi ile karşılaşmak da istemiyorum.Ancak mahkemeye dilekçe versem bu sorunum çözülür mü? Ya da dava görülmeden önce şikayetimi geri çeksem bana karşı bir yaptırım olur mu? Birde davanın olduğu tarihte o ilde olamayacağım bunun için ne yapmalıyım?
sormak istediğim sizi ne zaman aradı? hemen ertesi gün şikayet etmişsiniz... dava kaç ay sonra açıldı tahmini olarak bilgi verebilir misiniz?
23.05.2012 tarihinde saat 00:20 sıralarında aramıştı.Aynı tarih sabah mesai başlangıcında savcılığa dilekçe verdim.
Şikayet sonrası dava 1 yıl sonra açılmış,insan olayı bile unutur prosedür epey uzun zaman alıyor demekki.Cevap verdiğiniz için teşekkürler
Yerine bağlı bu. Kimi yoğun olmayan yerlerde daha kısa sürebiliyor. Ama yine de yazışmalar v.s. derken 6 aydan önce dava açılması pek olağan değil gibi görünüyor bana.
Bugün belirtilen 3.sulh ceza mahkemesine gittim ve davanın tarihinde o ilde olamayacağımı aktardım.Ya dilekçe yazıp gittiğim şehirdeki mahkemeden yazılı talimat alınması için başvurabilirdim ya davayı geri çekmek için dilekçe verecektim ya da bu gün öğleden sonra ifademe başvurmaları için dilekçe verecektim ki bugün öğleden sonra ifademi verdim.Sanık durumunda olan kişinin şüpheli-sanık durumunda karakolda verdiği ifadeyi de gördüm."Ben böyle bir şey yapmadım" gibi bişiler yazmış.Telekominikasyon müdürlüğünden arama kayıtları ve ses kayıtları belli olmuş ki ayrı bir dosya içindeydi. Sanık kişinin daha önceden başka bir asliye hukuk mahkemesinden h.a.g.b bulunuyor.Eğer benim açtığım davadan dolayı da böyle bir karar çıkarsa ne olur? Mahkemedeki ifademde mahkemeye katılmayı istemediğimi hakime bildirdim...