Babam eski esinden Oglunun üzerine Annemi tehdit ederek Daire gecirdi
Merhaba,
Babam bir Daire Oglunun üzerine gecirdi fakat Annemiz ayni degil. Annemin bir Dairesi var ve iki Cocugu yani bir kardesim daha var ayni Babadan ve ayni Anneden öbür iki kardeslerim sadece ayni Babamiz var. Babamin eski esinden de 2 Cocugu var ve Babam Annemi tehdit ederek Önce Daireyi kendisine gecirdi sonra bir yabanciya ve en son eski Esinden olan Cocuguna Daireyi gecirdi. Kanuna göre direk veremiyor diye önce baska bir yabancinin üzerine gecirdi sonra Oglunun üzerine. Bunlar Kanuna göre kasitli planli yapilmis ise yasak degil mi? Mahkemeye versek Annemi tehdit ederek kasitli öbür Esinden olan Ogluna gecirmek icin kazanma sansi yüksek mi?
Saygilar
Cevap: Babam eski esinden Oglunun üzerine Annemi tehdit ederek Daire gecirdi
Alıntı:
twis7er rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Babam bir Daire Oglunun üzerine gecirdi fakat Annemiz ayni degil. Annemin bir Dairesi var ve iki Cocugu yani bir kardesim daha var ayni Babadan ve ayni Anneden öbür iki kardeslerim sadece ayni Babamiz var. Babamin eski esinden de 2 Cocugu var ve Babam Annemi tehdit ederek Önce Daireyi kendisine gecirdi sonra bir yabanciya ve en son eski Esinden olan Cocuguna Daireyi gecirdi. Kanuna göre direk veremiyor diye önce baska bir yabancinin üzerine gecirdi sonra Oglunun üzerine. Bunlar Kanuna göre kasitli planli yapilmis ise yasak degil mi? Mahkemeye versek Annemi tehdit ederek kasitli öbür Esinden olan Ogluna gecirmek icin kazanma sansi yüksek mi?
Saygilar
Babanızın vefatından sonra mahkemeye verebilirsiniz.
Yani ben vermem lazim? Yoksa Annem mi? Vefatindan önce niye olmuyor?
- - - Updated - - -
Yanlis anlasilma olduysa düzelteyim Dairenin sahibi Annemdi. Yani Babam Annemdem önce kendine gecirdi tehdit ile. Yani Babamin vefatindan sonra niye Mahkemeye veriyorum ki?
tehdidin ortadan kalktıgı tarihten itibaren şikayet yada davalar acıabilir, devir aralıkları, devir yapılan kişilerin ilişkileri, tapudaki bedeller, bunların odeme gucu, odeme belgeleri, tehdidin ispatı gibi bir cok konu degerlendirilmelidir. konuyla ilgili bir avukata danısınız, olumden sonra acılacak dava miras ile ilgilidir o da ayrı bir yoldur. bedel uzerinde yahut tehdit, kotuniyetli devir, rıza dısı elden cıkma gibi nednelerle tapu iptali degerlendirilmelidir. aile ici siddet ve bu konudaki kurallar da ayrıca gozden kacırılmamalı. avukata basvurunuz.
tehdit ispatlatmak da nasil olcak ki? kimsenin haberi yokdu. babam sadece annemi tehdit etti. ölümden sonra miras da biraz zor olur cünkü dicek ben baskasindan satim aldim sahibi kendiyim dairenin babam degil.