Mesafeli sözleşme ve geri ücret talep hakkımız
Ben firmam ile sadece firmalara sağlanan bir hizmeti yasal olarak, bireysel kullanıma açmayı düşünüyorum.
Yalnız bu hizmet benim üzerimden olacağı ve görüleceği için, üyelerimin yaptıkları hizmetlerin karşılığı çıkmazsa veya hizmeti satın alan kişinin sahtecilik yapması ile ödemenin geri alınmasını talep edilirse, üyeme gönderilen paranın üyeden geri talep edilmesini nasıl sağlarım.
Bunun için sözleşme yapmak en mantıklısı. Ama mesafeli sözleşmelerde ben orada olmadığım için kimlik bilgilerini kontrol imkanım yok.
1)İkametgah,vergi kimlik no, kimlik fotokopisi, vs. gibi bilgileri ile imzalanmış sözleşmeyi bana yolladıklarında kimlik bilgileri onaylanmış sayılırmı ne gibi bilgiler gerekir, sözleşmeyi nasıl geçerli kılarım.
2)Bunun için bir sözleşme yaparsak, bu paranın geri iade işlemleri mahkemece uzun sürermi?
3)Kendi rızası ile parayı yollamazsa paranın geri iadesi için mahkeme vs. bedelleri hangi tarafca ödenir.
4)Eğer parayı öderse, yeniden aynı sorun çıkmaması için, ödediğine dair ne gibi bir belge isteyebilir. Veya verebiliriz.
Teşekkür Ederim...