İskoçya'daki bir banka hesabına ortak olmak
İskoç ya da ki bir banka hesabına-ki yüklü miktarda bir hesap-ortak fon sahibi olmak için teklifim var.şimdi ben bu bankaya kendi adıma hesap oluşturup ortak fon sahibi olursam ülkemiz yasalarına göre her hangi bir sakıncası var mı ?
ortak yönetmen olmam durumunda vergi veya herhangi bir konu adı ne olursa Üniversite Öğrencisi olduğum için başımın ağrımasını istemiyorum.
Öneri ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
hesab numarası her şey hazır sadece ben ortak fon olacam ve kişinin ülkemize gelip vatandaşlık yada eğitim hakkı için yardım edeceğim :)
Cevap: İskoçya daki bir banka hesabına ortak olmak -inşallah doğru yerdir-
Arkadaşlar cevap verecek kimse yok mu?
Anlattığınız husus yeterli değil. Ortak fon derken bu nasıl birşey. Biliyorsunuz fonlar sadece vergi kanunları ile alakalı değil. Sermaye piyasası ile de ilgili. Yani belirttiğiniz şeyler yeterli olmadığı gibi konu hukuki netin vergi bölümüyle alakalıda olmayabilir. Birkaç bölümle alakalıda olabilir.
Elde edilecek gelir suç sayılan eylemden elde edilmiyorsa tek sorun vergidir. Elde edeceğiniz geliri bir şekilde maliyeye bildirmelisiniz.
Tek sorun vergi değildir.Çünkü burada yurt dışına çıkarılacak bir para var. Meblağı çıkarılma şekli hepsi önemlidir. O nedenle yorum yapabilmek için detaylı açıklama gerekir. Aksi takdirde herkes milyon dolarları yurt dışına havale eder veya bavulla çıkarır hiç sıkıntı yaşamaz sadece gelirden vergi öderdi