Aile içi şiddet hakkında..
Merhabalar;
Kardeşim ile tartıştım 3-4 tane tokat attım.Daha sonra , Polisi aramış polis eve geldi, kapıyı açmamı istedim durumun aile içinde olduğunu söyledim ve konunun kapandığını belirttim.Polis ısrarla kapıyı açmamı istedi açmazsam kıracağını söyledi. Açmadım kapıyı kırdı içeri girdi, kapıyı kırmak için savcıdan sözlü emir aldığını belirtti. Ailecek karakola götürüldük, ifademiz alındı kardeşim şikayetçi olmadığını belirtti konu kapandı. Beni de 2 gün karakolda beklettiler. İşimden oldum. Evimin kapısı kırıldı. Polis tahrik edici imalı ve küfürlü konuştu hakarete maruz kaldım. Tek suçlu ben değilmişim gibi geldi. Polis savcıdan aldığı karar ile kapı kırabilir mi. Kırdı diyelim ortada büyük bir suç yok savcının yetkilerini kötüye ve insanları mağdur edici yönde kullanması durumunda savcıdan şikayetçi olunabiliyor mu. Yoksa hiç şikayet işine girmeyeyim mi? Savcıyı şikayet edebileceğim bir yer varsa, şikayet ettiğimde hayatım kararır mı?
Teşekkkürler....
Cevap: Aile içi şiddet hakkında..
6284 Sayılı yasayı incelerseniz sadece savcının değil mülki amirlerde yetkili olduğunu görürsünüz.Kapınızı çalmışlar açmamışsınız.Çekip gidemezlerdi.Bana göre savcılık makamından talimata gerek kalmadan kapınızı kırabilirlerdi.Sonrasında bilgilendirebilirlerdi.Yine de talimat almışlar. Aile içi şiddet artık çok önemseniyor. Özellikle eğer şiddet mağduru bayan ise. Bir avukattan hukuki yardım almanızı öneririrm. Geçmiş olsun.
Cevap: Aile içi şiddet hakkında..
Merhaba;
Cevabınız için teşekkür ederim.