Maaş hesabina koyulan bloke nasil kaldirilir?
Merhaba ögrenim kredisinden dolayi maaş hesabima bloke koyuldu. Borcum 5.500tl hesabimda 3.750 tl vardi. Vergi dairesine gittim blokenin kaldirilmasi icin ne yapabiliriz diye sordum bana hic birsey yapamazsin paranin tamamini odeyeceksin dedi. Taksit yapalim dedim yapmam dedi. Öncelikle taksit yapmiyorum deme hakki varmi ? İkinciside hesabindaki parayi bankadan istedik dediler benim bankada olan paranin tumunu alma haklari varmi ne yapmam gerekiyor. Lütfen konuyla ilgili bilgisi olan yardimci olsun. Konuyla ilgili forumlarda bilgi bulamadim herkes taksit yapmis bir sekilde bana taksit yapmiyorum dedi vergi dairesi muduru zor durumdayim bilen biri yardimci olsun..
Cevap: Maaş hesabina koyulan bloke nasil kaldirilir?
öncelikle paranın tamamına haciz koyan bankanın hatası var (tabi maaş yatım anlaşması yapıldıysa yani maaş hesabıysa) buna ancak dava açılabilir ve uzun sürer. paranın 1/4 ü haczedilmeliydi. Hesapta maaş dışında para olmadığını farz ederek cevaplıyorum bu arada. Taksitlendirmeye gelince; yetki daire amirindedir, taksitlendirme yapacak diye bir zorunluluk yok. sonuç olarak dava açabilirsiniz ancak idari yargılama usulü kanuna göre hacze açılan davalarda kesinleşme ile hüküm kurulur yani yürütmenin durdurulması alsanız bile dava sonucu kesinleşinceye kadar (danıştay aşaması yani) para size ödenmeyebilir.
Evet hocam hesap maaş hesabi calistigim sirket acmisti hesabi. Ne yapmam gerekiyor peki bunla ilgili bilgi verirmisin paranin hepsinde haciz 1/4 disindaki paradan haczi nasil kaldirabilirim
vergi mahkemesinde dava açmanız gerekiyor