Ertelenmiş ceza ve hakaret davası
Daha önce korsan film satmaktan 1 yıl 7 ay hapis ve 1000 küsur tl para cezası almıştım fakat sabıkam olmadığı için 5 yıl ertelenmişti. Bu sürenin dolmasına 10 ay gibi bir süre var. Bu ertelemeden sonra birisi ile tartışmamdan 3000 tl adli para cezası aldım ve ödedim. Fakat bu ertelenen suç orada karşıma çıkmamıştı. Şimdi bir hakaret davasının sanığı konumundayım. Dosyayı incelediğim zaman bu korsan filmle ilgili kararın da dosyaya eklendiğini gördüm. Acaba bu sadece savcılığın sabıkamı soruşturması sonucu mu dosyaya eklenmiştir yoksa bu hakaret davasında suçlu bulunursam korsan filmden aldığım ceza da üstüne eklenir mi? Bilgi verecek herkese şimdiden teşekkürler....
Cevap: Ertelenmiş ceza ve hakaret davası
Alıntı:
muratyc rumuzlu üyeden alıntı
Daha önce korsan film satmaktan 1 yıl 7 ay hapis ve 1000 küsur tl para cezası almıştım fakat sabıkam olmadığı için 5 yıl ertelenmişti. Bu sürenin dolmasına 10 ay gibi bir süre var. Bu ertelemeden sonra birisi ile tartışmamdan 3000 tl adli para cezası aldım ve ödedim. Fakat bu ertelenen suç orada karşıma çıkmamıştı. Şimdi bir hakaret davasının sanığı konumundayım. Dosyayı incelediğim zaman bu korsan filmle ilgili kararın da dosyaya eklendiğini gördüm. Acaba bu sadece savcılığın sabıkamı soruşturması sonucu mu dosyaya eklenmiştir yoksa bu hakaret davasında suçlu bulunursam korsan filmden aldığım ceza da üstüne eklenir mi? Bilgi verecek herkese şimdiden teşekkürler....
Korsan CD olayından aldığınız ceza hakkında hükmün açıklanması geri bırakılmış. Bu hükmün açıklanması için daha sonra işlediğiniz suçun mutlaka aynı türden suç olması gerekmiyor. Suçlar taksirli ve kasıtlı olarak ikiye ayrılır. Hükmün açıklanması için kasıtlı bir suç işlemeniz yeterlidir. Ancak örneğin bir trafik kazasında istemeyerek birinin yaralanmasına neden olmuş olsaydınız bu durumda hüküm açıklanmayacaktı. Geçmiş olsun.
Cevap: Ertelenmiş ceza ve hakaret davası
Sn. Karavelioğlu, öncelikle cevabınıza teşekkür ederim. Yani bu hakaret davasında suçlu bulunursam korsan cd suçundaki cezam da eklenecek mi diyorsunuz? Eğer öyle ise 3000 tl ödediğim basit yaralama suçunda bu neden karşıma çıkmadı? Hakaret kasıtlı mı taksirli suç mudur? Yalancı demekten yargılanıyorum bu arada. Tekrar bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler...