-
Kesinleşmiş boşanma
Eşimle 13 aydır evliyiz. kendisinin önceki evliliğinden 1 çocuğu var. 2011 Eylül ayında boşanmışlar, boşandıkları dönemde eski eşi ANKARA kapalı ceza evinde nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik suçundan yatıyormuş. Devlet vasisi olarak annesini tayin etmiş.Boşanma davalarına annesi katılıyormuş. kendisi boşanmayı kabul etmediğinden çok uzun sürmüş ancak mahkeme sonunda boşanmalarına karar vermiş. daha sonra kesinleşme kararı çıkmış. vasisi red etmemiş, boşanma vuku bulmuş. çocuğun velayeti babaya verilmiş, dava süresince bayana 150 tl tedbir nafakası bağlanmış. Ancak malum bayan 2 yıl yattıktan sonra çıkan aflardan şartlı olarak yararlanarak çıkmış. şu an ise boşanma davası bana temyiz edilmedi diyerek mahkemeye başvurmuş. ayrıca 11 ay süre ile bağlanan nafakasını almak üzere icra mahkemesine de başvurmuş. Hakim boşanma kararını bozmuş ve yargıtaya yollamış. bize hiçbir şekilde haber verilmeden bozulan bu kararı tesadüfen icra mahkemesine başvurduğumuzda gereken bir belge sayesinde öğrendik. ne eşimin boşanma avukatına nede kendisine durum tebliğ edilmedi. Nüfus müdürlüğüne başvurduk, bu tip olaylara rastlandığını , yargıtay kabul ederse nikahımızın düşeceğini, ancak sonradan düzeltilebileceğini ifade etti, ancak ben 7 aylık hamileyim. Bu olaylar beni çok yordu ve üzdü. hergün eski eşi mesaj atıyor, durmadan tehdit ediyor. evinize arabanıza haciz koydurdum, çocuğun velayetini verin 1000 tl de nafaka verin bu davalardan vazgeçeyim diyor. bu üzüntülerden dolayı hamileliğim tehlikeye girdi, ağır sıkıntılar baş gösterdi. ayrıca başvurduğu icra dairesine 150 tl olan tedbir nafakasını 522 tl olarak göstermiş ve maaşa haciz kararını alıp yollamış. biz itiraz ettik , itiraz etmek için Ankara 6. aile mahkemesine kesinleşmiş boşanma belgesinin aslını almak için gittik. belgeyi bize vermek istemediler, karar bozuldu dediler. kararı yargıtaya bile yollamadan nasıl bozulduğuna anlam veremedik. icra mahkemesine elimizde olan belgeyi gösterdik, buna göre düzeltme yapacağız dediler , resmen icra müdürü özür diledi. atlamışız dedi.
bu durumdan nasıl kurtulacağımıza dair bir fikir veren olursa çok yardımı dokunacak. şimdiden teşekkür ediyorum.