İnternet üzerinden çalışan kadından yoksulluk nafakası düşer mi?
Merhaba, Sayın üyeler şu an çıldırmak cinnet getirmek üzereyim. 2010 Yılında anlaşmalı boşanma ile ayrıldık.Ben 2000TL maaşı olan normal bir devlet memuruyum. 7 yaşında bir çocuğumuz var.Eski Eşim amerikada bir üniversiteyi internet üzerinden bitirmişti.Ayrıldıktan sonra iş bulup kendi ayaklarının üzerinde duruncaya kadar kızım için 750TL iştirak nafakası kendisi için de 500 TL olarak toplamda 1250TL yoksulluk nafakası ödemeyi kabul ettim. Avukat yardımı almadığım için malesef protokole bu nafakanın geçerli olacağı bir üst tarih belirlemeyi düşünemedim. bir de insan o dönemlerde daha duygusal oluyor tabi, karşı tarafın düşmanca davranabileceğini düşünemiyor.Anne ve babamın sıralı ameliyatları olduğu için bu yıl nafakayı ödeyemedim. Eski eşim beni icraya verdi. şimdi maaşımdan 1425TL nafajka ve geriye kalan kısımdan da 1/4 oranında icra kesintisi yapılıyor.kendisi bana dava açmamı kendisi için olan nafakadan vazgeçeceğini söyledi. 8 ay önce iştirak nafakasının 450TL olarak belirlenmesi ve yoksulluk nafakasının da iptali için dava açtım. Duruşmaya çıktık fakat duruşma esnasında nafaka miktarını eskiden olduğu şekliyle almak istediğini söyledi. Baro kendisine avukat da vermiş. asıl mağdur ve parasız ben olduğum halde bana avukat verilmiyor.hakim duruşmayı tanıkların dinlenmesi için mayısa erteledi.İnanın insan tam bir yol ayrımında olduğunu hissediyor. karşı tarafı mezara gömmeyi kendisini de hapse koymayı düşünüyor.İnsanlar boşuna katil olmuyor gerçekten. Devlet büyükleri kadını korumak adına nice daha büyük facialara neden oluyorlar.Bir kadına ömür boyu nafaka ödemenin neresi adildir. benden her ay 1500TL alan bir kadın neden ssk lı bir işte çalışsın ki. malesef bu iş böyle devam ederse çok sürmez yakın zamanda daha büyük cinnet haberleri çıkar TV ve gazetelere.
Meseleye dönersek sonradan araştırdığıma göre :
1. Eski eşim bazı ilan sitelerine verdiği ilanlarada 1000TL maaşla eleman aradığını yazmış. irtibat telefonu olarak da kendi cep telefonunu vermiş.
2. İnternet üzerinden iş yapan Uluslararası bir şirketin Türkiye temsilcisi olduğunu yazmış.
3. Kendi cv sinde yazdığına göre uluslararası bir şirkette hali hazırda gizli müşteri olarak çalıştığını da belirtmiş fakat Türkiyede ssk sı yok. sadece 2011 yılında ödenmiş bir 6 aylık ssk ödemesi var.
4. Türkiye temsilcisi olarak iş yaptığı firmanın şirket adresi olarak kendi oturduğu evin adresini vermiş.
Yukarıdaki ilan ve CV örneklerini mahkemeye sunsam acaba bir faydası olur mu?
İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler...
Cevap: İnternet üzerinden çalışan kadından yoksulluk nafakası düşer mi?
nafakanın kaldırılması davası açmanız gerekiyor ancak açılacak davanın sonucu lehinize mi olur aleyhinize mi olur bilemem...