Arsa sahibi ve insaat yapan farkli olursa?
Merhabalar
Öncelikle eger bu konu hakkinda daha önce bir baslik acildiysa özür dileyerek baslamak isterim. Bircok sayfa taradim okudum ama hepsine bakamadim acikcasi...
Bizim istanbulda bir apartmanimiz var bagcilarda. Apartmanin arsasi babaanemin üzerine, insaati yapan da babam.ruhsat, izin,belediyeden alinan gerekli belgeler vsde hep babamin ismi var. ve insaati babamin yaptiginin da akraba haric disaridan bir sürü de sahidi var.2 hala ve amca yapilan dairelerden dükkanlardan pay alma hakkina sahipler mi? yoksa sadece annelerinin uzerine kayitli arsadan mi hak alabilirler? Dava acmak istiyoruz 4 kardes.
Cok tesekkür ederim
Kolay gelsin...
Cevap: Arsa sahibi ve insaat yapan farkli olursa?
Alıntı:
nusecan rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Öncelikle eger bu konu hakkinda daha önce bir baslik acildiysa özür dileyerek baslamak isterim. Bircok sayfa taradim okudum ama hepsine bakamadim acikcasi...
Bizim istanbulda bir apartmanimiz var bagcilarda. Apartmanin arsasi babaanemin üzerine, insaati yapan da babam.ruhsat, izin,belediyeden alinan gerekli belgeler vsde hep babamin ismi var. ve insaati babamin yaptiginin da akraba haric disaridan bir sürü de sahidi var.2 hala ve amca yapilan dairelerden dükkanlardan pay alma hakkina sahipler mi? yoksa sadece annelerinin uzerine kayitli arsadan mi hak alabilirler? Dava acmak istiyoruz 4 kardes.
Cok tesekkür ederim
Kolay gelsin...
Sayın nusecan
Babaannenizin adına kayıtlı olan bu arsaya belediye nasıl oluyor da inşaat izni veriyor, bunu anlamak mümkün değil.
Babaanneniz yaşıyorsa onun muafakatı ile sorunu cözebilmeniz daha kolay olur,
eğer ölmüş ise, tabiki ölümünü belgelemek ve veraset ilamını çıkartmanız varislerin
belirlenmesiyle, varisler adına Tapu da tescil işleminin yapılması gerekir.
İnşaatın başlama ve bitiş tarihi, şu andaki durumu vs de önemlidir.
Müteahhit tokatı yiyen, bir MÜTEAHHİTZEDE olarak, 9 senedir devam eden davamız beni bu konuda bilinçlendirdi, tecrübelerimi ihtiyacı olanlara aktarıyorum.
İhtiyacı olanlar, 0535 3483816 veya mustafatatlici@yahoo.com dan bana ulaşabilirler, faydalı olabilirsem mutlu olurum.
saygılarımla.