Kart aİdatini İstedİgİm İÇİn kartim İptal edİldİ !
Merhaba sayın hukukçu arkadaşlar benim sorun şu :
Yapı kredi bankası üyelik kart aidatlarının iadesi için tüketici hakem heyetine başvuru yaptım lehime sonuçlandı.Bu süre zarfında benim hala kullanmış olduğum kredi kartım bilgim olmadan iptal edilmiş alışveriş yaparken kasada kaldım aldıklarımı bırakarak çıkmak zorunda kaldım.En yakın bankamatige gidip kartı taktım şifreyi girdim karta elkoydu bankayı arayınız diyede bir yazı nçıktı bankayı arayıp sordugumda tüketici hakem heyetinin vermiş olduğu karar dogrultusunda kartımın 18.04.2013 tarihinde saat 15:00 de iptal edildigini ögrendim.egerki kart aidat ücretlerini istemezsem vede son gelen kart aidatı olan 55 tl yi ödersem kartım tekrar açılacakmış.benim sorum bilgim dışında kartımı iptal edip alışverişte zor durumda kalıp mahçup edildigimden dolayı manevi tazminat davası açabiliyormuyum bunun için ne yapmam gerekiyor.zaman ayırıp okuyan vede cevaplayıp yardımcı olan hukukçu arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum
Cevap: Kart aİdatini İstedİgİm İÇİn kartim İptal edİldİ !
Banka yasal olanı yapmış kredi kartı sahibi olmak anayasal güvence altına alınmış bir hak değildir. Tavsiyem bankanın dediğini yapmak değildir kart aidatı olmayan bir kart edinmeniz daha iyi olur.
Alıntı:
ziya_ist rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba sayın hukukçu arkadaşlar benim sorun şu :
Yapı kredi bankası üyelik kart aidatlarının iadesi için tüketici hakem heyetine başvuru yaptım lehime sonuçlandı.Bu süre zarfında benim hala kullanmış olduğum kredi kartım bilgim olmadan iptal edilmiş alışveriş yaparken kasada kaldım aldıklarımı bırakarak çıkmak zorunda kaldım.En yakın bankamatige gidip kartı taktım şifreyi girdim karta elkoydu bankayı arayınız diyede bir yazı nçıktı bankayı arayıp sordugumda tüketici hakem heyetinin vermiş olduğu karar dogrultusunda kartımın 18.04.2013 tarihinde saat 15:00 de iptal edildigini ögrendim.egerki kart aidat ücretlerini istemezsem vede son gelen kart aidatı olan 55 tl yi ödersem kartım tekrar açılacakmış.benim sorum bilgim dışında kartımı iptal edip alışverişte zor durumda kalıp mahçup edildigimden dolayı manevi tazminat davası açabiliyormuyum bunun için ne yapmam gerekiyor.zaman ayırıp okuyan vede cevaplayıp yardımcı olan hukukçu arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum
Merhaba,
Ben olsaydım 165 lirama kıyar Tüketici Mahkemesinde Manevi Tazminat davasını açardım.
Tabi Sayın Oğuz'un işin erbabı olduğunu yabana atmamak lazım.
Benim ki ya tutarsa. Kaybederseniz 440 lira karşı tarafın avukatlık masrafını da zarar hanesine yazmalısınız. :)
şimdi bu durumda ben tüketici mahkemesine dava açmak için nasıl bir yok izlemem lazım haklı olduğum bu konuda kaybetme ihtimalım varmı ?
kaybedicek bişi yokki sonuna kadar haklıyım en fazla dava redolur onada itiraz ederim sonuçta yasal olmadan alınan parayı geri istiyorum onlar kartı iptal ediyor bilgi vermeden kredi kartı iptal edilemez diyede bir kanun var emsal kararlar var sonucu buradan paylaşırım