Ceza infazı yapılmış olan karar HAGB uyarlanabilinir mi ?
Benim sorum 2007 yılında aldıgım1 yıl 15 gün erteli cezayı 2012 yılında infaz kararı aldırdım ve adli sicilden arşiv kaydına aldırdım ama 2008 yılında cıkan sınırı 1 yıldan 2 yıla cıkarılan kısaca hagb bilinen kanun acaba benim aldıgım ceza kararı hagb uyarlanabilinir mi ?
teşekkürler,saygılar
Cevap: Ceza infazı yapılmış olan karar HAGB uyarlanabilinir mi ?
Nasıl infaz kararı aldırdınız yattınız mı yani?
cezam erteli idi adli sicile basvurdum oradan yerine getirme yani infaz kararı istendi,bende mahkemeye başvurdum infaz kararı cıkarttım ve adli sicile gönderip arşiv kaydına aldırdım ama bu kararı hagb uyarlanabilinirmi ögrenmek istedigim bu ?
İnfazı yapılmış suçlara tesir etmez biliyorum.
ulaştıgım bazı dava örnekleri var bunlar ıda dilekçeye ekliyebilirmiyim acaba ? Benim kararım 2007 yılında hagb ise 2008 yılında kanunlaştı ve alt limit 1 yıldan 2 yıla cıkarıldı sayın oğuz
Sizinkinde infaz edilmiş bir vaka mevcut ama olmayacak şey değil tabi hukuki menfaatiniz varsa kabul görebilir belki denemenin zararı yok sonucu da burada paylaşırsanız değerlendirebiliriz.
sayın oguz hagb olarak alırsam arsıv kaydıda olmuycak ve memurluk yolu acılacak ve 15 yıl beklememe gerek kalmıycak arşiv kaydının silinmesi icin,emsal dava örnegini silmişler arkadaşlara faydası olurdu ama site kararına saygılıyım.
Emsal teşkil edecek dava örnegini görmek isteyenler özelden mesaj atsınlar,sabıka ve arşiv kaydını sildirmenin hukuki diger yolu olarak düşünüyorum..
saygılar..
Alıntı:
ksklife rumuzlu üyeden alıntı
sayın oguz hagb olarak alırsam arsıv kaydıda olmuycak ve memurluk yolu acılacak ve 15 yıl beklememe gerek kalmıycak arşiv kaydının silinmesi icin,emsal dava örnegini silmişler arkadaşlara faydası olurdu ama site kararına saygılıyım.
Emsal teşkil edecek dava örnegini görmek isteyenler özelden mesaj atsınlar,sabıka ve arşiv kaydını sildirmenin hukuki diger yolu olarak düşünüyorum..
saygılar..
Kesinlikle bununla ilgili kararlar var..Bende fiili müessir adiyen darptan para cezası yedim..2006 yılında arşive alındı..15 yıl beklicekmiyim yoksa 5 yıl geçtiği için silinir mi? Ona göre hagb davası açıcam..