İyi günler ,
Abim 23 Kasım 2012 tarihinde vefat etmiştir. evli ve çocuğu bulunmamakta idi.
Avukatımızla yaptığımız görüşme sonucu mirasın yüzde ellisinin anne ve babamda yüzde ellisinin eşinde olduğu öğrenmiştik..
Ancak doğal olarak borçlarının olup olmadığı kestirememekte ve ne yapmamız gerektiği bilememekte zamana ihtiyacımız olduğunu düşünmekte idik..
Avukatımız bunun üzerine anne babamın 3 ay içinde reddi miras yaptığı taktirde anne babamın yüzde elli hakkının bana (kardeşe) geçeceğini bildirmişti.
Bu süre zarfı içerisinde anne babam reddi miras yaptılar.
Bu süre zarfı içerisinde abimin eşininde reddi miras yaptıklarını öğrenmiş bulunmakta idik (?).
Ben abimin mirasını kabul etmek istediğime karar verdiğimde sanırım veraset davası deniliyor..
O davayı actığımda perşembe günü hakim benim hiç bir hakkım olmadığını tek mirascının abimin eşi olduğunu ilan etti..
Benim sorum
1-abimin eşi ve ailesi defalarca mirası red eddiğini bize bildirmiş durumdalar.. 3 aylık süre zarfı içinde en geç 23 Şubat 2013 günü reddi miras davası acılsa bu güne kadar sonuçlanmama ihtimali olabilir mi? davanın İstanbul'da acılmış olduğunu biliyorum.
2-eğer ki abimin eşi gerçekten mirası red ettiyse bundan sonraki süreç nasıl işler?
3-abimin eşinin mirası red etmeme ihtimalini düşündüğümüzde benim mirastan hak alma şansım bulunmakta mı?
İlgilenen ilgilenmeyen herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.