10 mart 2013 tarihinde kontrat yaparak taşındığım evi ev sahibim 17 nisanda satılığa çıkarttı.. Nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim..
Printable View
10 mart 2013 tarihinde kontrat yaparak taşındığım evi ev sahibim 17 nisanda satılığa çıkarttı.. Nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim..
Çıkartsın, sizin sorununuz ne?
Alan şahıs sizi çıkartmak isterse sorun burda başlar.Satın alan size boşaltmanız için ihtar çeker 6 ay içinde boşaltmanızı yoksa tahliye davası açacağını belirtir. hemen sizi çıkaramaz. Her eve bakmak isteyenede göstermek zorunda değilsiniz.
sorunum ne olabilir sizce alan kişi beni çıkartmak isterse ne yapabilirim maddi olarak en az iki sene taşınabilecek durumum yok.çıkartmamaları için yapabileceğim birşey varmı..
Yapmanız gereken en önemli şey, kiralarınızı ne pahasına olursa olsun ödemeniz.
6098 s. Borçlar Kanunu'nun 351. maddesine göre; Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir. / Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.
İhtarın size tebliğinden sonra açacağı davanının hemen sonuçlanmayacağının düşünürseniz davayı uzatma çabanız da olursa belli bir süre daha kalırsınız. Maddi sıkıntınızın boyutunu bilemiyorum tabi ama davayı kaybederseniz vekalet ücreti ve masrafları ödemek durumunda kalabilirsiniz.
ben eve gireli iki ay olacak benden evi boşaltmamı isterlerse yaptığım masrafları isteme hakkım varmıdır.