Kıdem tazminatı alıp daha sonra istifa etmek
Merhabalar ben özel bir şirkette çalışıyorum 7 yıldır aynı iş yerindeyim şirketim bana 5 yıllık kıdem tazminatımı alabileceğimi söylüyor, ancak 5 sene bende çalışmayı taahhüt etmelisin diyor, ben işten hep ayrılmak istiyorum ama tazminatımda içerde kalsın istemiyorum. Kanunda belirtilen şartları taşımıyorum, ancak diyelim ki ben kıdem tazminatımı aldım yeni 5 yıl burada çalışacağım formu imzaladım diyelim , ben daha iyi bir iş bulursam o zaman ne olacak bu çalıştığım şirkete mahkum mu kalacağım ? Bu konuda bilgi almak istiyorum değerli arkadaşlar, şimdiden sağolun.
Cevap: Kıdem tazminatı alıp daha sonra istifa etmek
Çalıştığınız işyerine mahkum kalmak istemiyorsanız. Tazminatı almadan ayrılabilirsiniz. İşverenin size bu tazminatı bu şekilde vermeside uygun değil zaten. Yaptığınız anlaşmada tazminat hükmü olursa bunu ödemeden ayrılamazsınız. İşveren size haketmediğiniz parayı ödeyecek ve karşılığında 5 yıl çalışmanızı istiyor. Bu para kıdeminiz kadar bir para olur ancak Kıdem tazminatı olmaz ücret prim vs olur. Bu anlaşmayı kabul etseniz bile 5 yıl sonra çıkışta kıdem tazminatınız saklı kalır.
Cevap: Kıdem tazminatı alıp daha sonra istifa etmek
Kıdem tazminatını alınca zaten işten çıkmış oluyorsun
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -