Davalıyı Belirleme Hakkında
Merhaba,
Sahip olduğum notebookla ilgili servisle sıkıntı yaşadım.(Markası Lenovo).Hakkımı hukuk yoluyla aramaya karar verdim..Davayı Lenovo'nun yetkili servisi olan Bilişim Destek Hizmetleri'ne açtım.Duruşma günü geldiğinde ise hakim davalının yetkili servis olduğu gerekçesiyle kısa sürede davayı bitirdi ve 15 gün temyiz süresi verdi.Benim muhattabım servis değil mi?Satın aldığım yere mi açacaktım yoksa ithalatçısını mı bulacaktım?
Yardımlarınız için teşekkürler.
Cevap: Davalıyı Belirleme Hakkında
Sıkıntının ne olduğu ile ilgili.
Sıkıntı Servis ile ilgili ise servise, cihaz ile ilgili ise satın aldığınız yerdir hasmınız.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sıkıntının ne olduğu ile ilgili.
Sıkıntı Servis ile ilgili ise servise, cihaz ile ilgili ise satın aldığınız yerdir hasmınız.
Bende bunu söylemeye çalıştım ama konuşturmadı bile beni.Tek sorduğu Bilişim Destek Hizmetleri yetkili servis mi diye.Tutanağa da yazdırdı.BDH satıcı,ithalatçı,üretici değil diye.Benim satıcıyla işim yok ki.Şu zamandan sonra hangi adımları izleme mi önerirsiniz?
- - - Updated - - -
En çok merak ettiğim konu ürün değişimi veya para iadesini yetkili servis yapmıyor mu?
En çok merak ettiğiniz konunun cevabı hayırdır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
O zaman servisle ile ilgili sıkıntılarda bizim muhattabımız ithalatçı firma mı?Hukuki anlamda yetkili servisi es geçip ithalatçıya mı dava açıcağız?
Bir de sizden ricam şu adımdan sonra ne yapabilirim?Açtığım dava ve verdiğim ücret kapandı mı?
Sorumluluk garanti belgesinde yazar; malı satın aldığınız satıcı, distiribitör üreticisi...
Sizden son bir bilgi almak istiyorum.
Hakim Bey davayi tamamen bitirmiş mi oldu?15 gün temyiz süresi içinde ne yapabilirim?Davalıyı değiştirebilir miyim?Duruma göre pazartesi gidip gerekli işlemleri yapmak istiyorum.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Lenovo marka bir laptop alsam, bu arıza yapsa ben de servise versem, servis de bana teslim fişi verse, sonra almaya gittiğimde servis "sen bize laptop falan vermedin" dese, ben de elimde tesşim fişi var desem, lenovo mu yoksa servis mi hasmım?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Lenovo marka bir laptop alsam, bu arıza yapsa ben de servise versem, servis de bana teslim fişi verse, sonra almaya gittiğimde servis "sen bize laptop falan vermedin" dese, ben de elimde tesşim fişi var desem, lenovo mu yoksa servis mi hasmım?
Servistir.
O takdirde servisi muhatap almak mümkün olur elbette ama ben olsam o durumda bile diğer sorumlulardan talep etme yoluna giderdim. Yetkili servis yetkisini kimden alıyorsa onu dava etmek bu durumda da avantajlı olur hele ki yetkili servisin bir gerçek veya tüzel kişiliği yoksa sıkıntı yaratabilir.
Hakim davayı husumetten red ettiği için yorumum öyle oldu aslında. Sorunun ne olduğu daha açıklayıcı yazılsa iyi olur tabi.