Cinsel Taciz Davasından Yargılanıyorum
Merhaba,
Taksim-Beşiktaş dolmuş hattında, saat 23:30 sularında, dolmuşun tamamen dolu olduğu, yanında da erkek arkadaşı otururken (erkek arkadaşı dolmuştan inerken birden yok oldu), yan yana oturduğumuz genç bir bayan kendisini rahatsız ettiğimi söyleyerek, dolmuştan indiğimizde orada durmakta olan Polislere başvurdu.
Polis eşliğinde karakola gittik ve bayan cinsel tacizden şikayetçi oldu.
Şikayetçi bayan yapılan 3 duruşmaya da gelmedi, son duruşmada hakim şikayetçi bayanı Polis zoruyla duruşmaya getirilmesi kararını aldı.
Bir sonraki duruşma tarihini bekliyoruz.
Bana göre olayın gerçekleşmesi: Dolmuşta cebimden para çıkartırken ister istemez, sadece şikayetçi bayanla değil, her iki yanımda oturanlarla bir dokunma-temas olmuştur, ancak bu dokunma cinsel taciz değildir. Aynı şekilde şikayetçi de bana dokunmuştur. Mevsim kış ve saat gece yarısı olduğu için üzerimizde palto vardı.
(Bu arada iri yapılıyım, normalde koltuğa sığmıyorum.)
Dolmuşta seyahat eden toplamda 9 kişi ve şikayetçinin yanında erkek arkadaşı olmasına rağmen kimse olayda şahit olmamıştır. Dosyada karakoldaki şikayet dilekçesi ve bizi karakola götüren polislerin tutanağı vardır.
Aynı şekilde şikayetçi de bana dokunmuştur, eğer benim ona yaptığım dokunma cinsel taciz kapsamında suç olarak tespit edilirse, aynı şekilde bende hukuken cinsel tacize uğradığımı anlayacağım.
Mahkeme karşısında konuşmaya hiç alışık olmadığım ve dava konusunun yüz kızartıcı bir suç olması sebebiyle daha önceki duruşmalarda sadece suçsuzum diyebilmiş ve konuşamamıştım.
Önümüzdeki duruşma için evde oturup kendim 3 sayfalık olayı anlatan bir savunma yazısı hazırladım.
Daha önce hiç adli sicilim yok.
1- Böyle bir davada avukat nasıl bulunur? Bulduğum avukat, bu konuda ne kadar bilgili ve uzmandır, nasıl anlarım?
2- Böyle bir duruşmada, avukatlık hizmeti fiyatı ne düzeydedir?
3- Şu anda işsiz olmamdan dolayı maddi yetersizlik durumundayım, işten çıkartılma belgemi hakime gösterip mahkemeden ücretsiz barodan avukat atanmasını isteyebilir miyim?
4- Aynı şekilde cinsel tacize uğramaktan bende şikayetçi olabilir miyim?
5- Bu savunma yazısında olmazsa olmaz, mutlaka dikkat etmem gereken ne vardır? Sorum 4 yıl okuyup avukatlık mesleği yapan değerli arkadaşların işini küçümsemek gibi algılanmasın lütfen, maddi imkansızlıktan dolayı mecburen kendi savunmamı kendim yapmaya çalışıyorum.
6- Genel olarak bir tavsiyeniz var mı?
İlginize teşekkür ederim.
Cevap: Cinsel Taciz Davasından Yargılanıyorum
1)Avukatı çevrenizden bulmanız tavsiye olunur
2)Onu anlaştığınız avukatla konuşacaksınız
3)Bulunduğunuz ilin barosu ile görüşünüz
4)Bunun itibar görmeyeceği ve savcılığa gitse dahi takipsizlikle sonuçlanacağı öngörülebilir
5)Bu davada mahkemede ki duruş çok önemli, hakim ikinize ve geçmişlerinize bakacak ve bu bir yanlış anlamamı yoksa gerçekten bir taciz var mı karar verecek
6)Anladığım kadarıyla bir şeyler olmuş olacağı düşünülebilir.Normal işinde gücünde düzgün bir bayanın durup dururken böyle iddialarla polise gitmesi(aranızda bir menfaat ilişkisi de yoksa, işci-işveren, eski sevgili, önceye dayalı husumet vs.) hayatın olağan akışının dışında.
Avukat desteği ve düzgün bir imajla ihtimal bir yanlış anlaşılma olduğu sonucu ortaya çıkabilir.Ama ceza alınması daha yüksek ihtimal gibi gözüküyor.Daha fazla bir şey yazmak zor.Davanızda bol şans..
- - - Updated - - -
1)Avukatı çevrenizden bulmanız tavsiye olunur
2)Onu anlaştığınız avukatla konuşacaksınız
3)Bulunduğunuz ilin barosu ile görüşünüz
4)Bunun itibar görmeyeceği ve savcılığa gitse dahi takipsizlikle sonuçlanacağı öngörülebilir
5)Bu davada mahkemede ki duruş çok önemli, hakim ikinize ve geçmişlerinize bakacak ve bu bir yanlış anlamamı yoksa gerçekten bir taciz var mı karar verecek
6)Anladığım kadarıyla bir şeyler olmuş olacağı düşünülebilir.Normal işinde gücünde düzgün bir bayanın durup dururken böyle iddialarla polise gitmesi(aranızda bir menfaat ilişkisi de yoksa, işci-işveren, eski sevgili, önceye dayalı husumet vs.) hayatın olağan akışının dışında.
Avukat desteği ve düzgün bir imajla ihtimal bir yanlış anlaşılma olduğu sonucu ortaya çıkabilir.Ama ceza alınması daha yüksek ihtimal gibi gözüküyor.Daha fazla bir şey yazmak zor.Davanızda bol şans..
İstanbul barosu cmk Servisi'ne danışın.
Cevabınız için teşekkür ederim.