İftiraya karşı nasıl hareket edeceğim?
Merhabalar ,
yaşadığım bir olayla ilgili görüşlere ihtiyacım var, konu hakkında yardımlarınzı rica ederim..
Çalıştığım şirketteki genel müdür ile benim yardımcım hakkımda şirkete ait elektriği şirket bilgisi haricinde başka bir yere verdiğimi ve elektrik kullanan kişiden aylık para aldığımı iddaa edip benden savunma talep ettiler(iş yeri disiplin talimatına göre) kendilerine geçerli bir savunma yaptım.olayı inkar edip ,belge ve şahitler öne sürerek ilgililere dava açacağımı söyledim. Hoş ertesinde zaten problemlerim olan şirket beni işten çıkardı 25 madde ıı bendi.Fesih bildiriminde bu durumuda yazmışlar!!
Şimdi işe iade vs. davalarından ayrı ben bu şahısları(ki bu tamamen düzmece ve kopmlo) başka ne tür davalar açabilirim? tazminat yolum açıkmıdır?
Çünkü söz konusu iftira konumum ve mesleğim açısından bana oldukça büyük zarar verebilecektir.Ancak bir arkadaşım seni savcılığa vermedikleri için böyle davalar açamazsın dedi dorğumudur?
Cevap: iftiraya karşı nasıl hareket edeceğim..
İş akdiniz fesh edildikten sonra; eğer çalıştığınız iş yerinde çalışan personel sayısı 30 un üzerinde ise 1 ay içerisinde İŞE İADE davası açabilirsiniz.
Davalı işveren dava sırasında sizin iş akdinizin fesh edilme sebebini objektif sebeplere dayandırmak zorunda, eğer sizin iş akdinizi bahsettiğiniz olaya dayandıracak olurlarsa, elinizde delil olur.
Bunun dışında gerçekten sizin iş akdinizin bahsettiğiniz sebebe dayandırılarak fesh edildiğine inanıyorsanız ve bunu ispat edecek delil ve tanıklarınız varsa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Tazminat da talep edebilirsiniz.
Cevap: iftiraya karşı nasıl hareket edeceğim..
Teşekkür ederim abdullah bey. İşe iade davsını ve diğer davaları açacağım. Fesih bildirgesinde hakkımdaki diğer işyeri notları ile birlikte son madde olarak birazda anladığım kadarıyla çekinerek(kısa tutmuşlar) elektrik meselesini yazmışlar.Yani sadece o sebep yok ancak son nokta o oldu."Bunun dışında gerçekten sizin iş akdinizin bahsettiğiniz sebebe dayandırılarak fesh edildiğine inanıyorsanız ve bunu ispat edecek delil ve tanıklarınız varsa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Tazminat da talep edebilirsiniz. " burada bahsettiğiniz üzere şimdi ben dava açabilirim değilmi? (savcılık ve tazminat) ayrıca bu davaları şahıs için mi şirket içinmi yoksa her ikisi içinde açabilirmiyim?