2 Aylık evliyim boşanmak istiyorum
İki aylık evliyim ve ikimizde ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Hiç bir araya gelmedik. Anlaşmazlıklar şimdiden çok fazla ve boşanmaya karar verdik. İki tarafta biran önce boşanmak istiyoruz. Boşanabilir miyiz? Ne yapmamız lazım? Davayı kim açarsa daha çabuk sonuçlanır? İki ayda hakim boşar mı?
Cevap: 2 Aylık evliyim boşanmak istiyorum
1 yıl dolmadan anlaşmalı olarak boşanamazsınız, diğer yandan çekişmeli bir boşanma davası açmanız halinde de hakim sizlerden boşanmaya neden olan iddialarınızı ispat etmenizi isteyecektir.
Böyle bir dava da nereden baksanız 1 yıldan fazla zamanınızı alacaktır.
Ya evliliğinizi yeniden gözden geçirip yolunuza devam edeceksiniz, mutlu olmanın yollarını arayacaksınız,
Ya çekişmeli dava açıp iddialarınızı ispatlayacaksınız,
Ya da 1 yılın dolmasını bekleyip anlaşmalı olarak kısa sürede boşanacaksınız.
Davayı kimin açtığının bir önemi yok.
Geçmiş olsun..
Peki Avukat yolu ile de erken boşanma olmaz mı biz hiç anlaşamıyoruz gene 1 yıl sürer mi ?
Basit bir hesaplama yapalım..
- Boşanmak için ( tabiki çekişmeli) adliyeye yarın başvursanız, en erken duruşma günü hazirana atılacak,
- İlk duruşmada sonlanmayacak. En az 3 duruşma yapılacak, 2 şer aydan 6 ay, arada adli tatil var, 7-8 ay. bunun gerekçeli kararı var, kararın onanması var, 2014 şubatı bulur.
Mahkemeye gittiğiniz geldiğiniz, vekalet ücreti vs. dünya iş..
Bekleyin bir yılın dolmasını, yazın dilekçenizi anlaşmalı, başvurun mahkemeye tek celsede boşanın..
Belki bu arada bir şeyler değişir, bir araya gelirsiniz, evliliğinizi devam ettirirsiniz belli mi olur.
Geçmiş olsun..
Alıntı:
izmirlimen rumuzlu üyeden alıntı
Peki Avukat yolu ile de erken boşanma olmaz mı biz hiç anlaşamıyoruz gene 1 yıl sürer mi ?
Avukatın Erken boşa.maya katkısı ne olabilir ki. Kanun açık. Sayın Yaman'a kulak verin. İki ayda çocuk dünyaya gelmiyorken geçimsizliği nasıl anladınız?
Ya da niye erken karar verdiniz?
B. Nisbî butlan
I. Eşlerin dava hakkı
1. Ayırt etme gücünden geçici yoksunluk
MADDE 148.- Evlenme sırasında geçici bir sebeple ayırt etme gücünden yoksun olan eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.
2. Yanılma
MADDE 149.- Aşağıdaki durumlarda eşlerden biri evlenmenin iptalini dava edebilir:
1. Evlenmeyi hiç istemediği veya evlendiği kişiyle evlenmeyi düşünmediği hâlde yanılarak bu evlenmeye razı olmuşsa,
2. Eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez bir duruma sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse.
Alıntı:
izmirlimen rumuzlu üyeden alıntı
Azda anlaşamasanız, çokta anlaşamasanız. en az 1 yıl sürecek. Anlaşmalı için 1 yıl dolacak. sürümcemeli olursada 1 yıl sürecek.
Anlaşmalı boşanırsanız birlikte şartları belirleme avantajınız var. Sürümcemeli açarsanız ispat durumunuz ve karşı tarafın nafaka tazminat vs gibi talepleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Hiç bir çıkar yol yokmu 1 yıl beklemem mi gerekiyor ?
1 yıl beklemek maddi ve manevi açıdan sizin işinizi kolaylaştıracak. Zaten süreç her iki durumda da en az bu kadar sürecek.
1 yıl beklenmez ise çekişmeli boşanma yoluna gidilir oda 1 seneden az sürmeyeceğine göre bir seneden önce boşanmak mümkün değil.Daha sonra(sonuçta karşınızda ne olursa olsun ayrılacağınız bir kişi var) sıkıntı çekmemek için bu süre zarfında 3. kişilerle girilen münasebetlere dikkat edilmeli yoksa 1 sene sonundaki boşanmada karşınıza çıkarılabileceği unutulmamalıdır.Şu an sizle anlaşmalı boşanmak isteyen kişi 10 ay sonra çok daha başka düşüncelere(çevreninde etkisi ile) girebilir.Evlilik çok ciddi bir hukuki ortaklıktır.Gerçekleşmesine ve bozulmasına çok iyi düşünerek karar verilmelidir.Aksi takdirde bu tarz sıkıntılar, maddi ve manevi kayıplar yaşanacağı açıktır.
- - - Updated - - -
1 yıl beklenmez ise çekişmeli boşanma yoluna gidilir oda 1 seneden az sürmeyeceğine göre bir seneden önce boşanmak mümkün değil.Daha sonra(sonuçta karşınızda ne olursa olsun ayrılacağınız bir kişi var) sıkıntı çekmemek için bu süre zarfında 3. kişilerle girilen münasebetlere dikkat edilmeli yoksa 1 sene sonundaki boşanmada karşınıza çıkarılabileceği unutulmamalıdır.Şu an sizle anlaşmalı boşanmak isteyen kişi 10 ay sonra çok daha başka düşüncelere(çevreninde etkisi ile) girebilir.Evlilik çok ciddi bir hukuki ortaklıktır.Gerçekleşmesine ve bozulmasına çok iyi düşünerek karar verilmelidir.Aksi takdirde bu tarz sıkıntılar, maddi ve manevi kayıplar yaşanacağı açıktır.