Boşanma davası ve darp kamu davası
Merhaba;
henüz 4.5 aylık evliyim eşimle ailesi sebebiyle tartışmalarımız oldu ve 2.5 aylık evliyken şiddet uyguladı hastane raporum ve polis şikayetim oldu konu savcılığa intikal etti.Şikayetimi geri alsamda kamu davası açıldı.eşimle barıştık.Sonra ailesi ve ailesi dışında ufak tefek kıskançlıklardan dolayı tartışmalarımız oldu.Bu tartışmalarda hakaretler sarf etti aşalayıcı kelimeler kullandı ve beni küfürle evden kovdu boşanmak istediğini belirtti.Boşanma davası açtım.Kamu davamız henüz gerçekleşmedi.Kamu davasında eşimin tehdit ve aşalayıcı sözlerinden bahsedersem nasıl bir ceza alır?Kamu davası boşanmamızda hızlandırıcı bir etki eder mi?Hapis cezası almasını istemiyorum.Boşanma dilekesinde şiddetli geçimsizlik olarak bilgi verdim doktor raporu ve kamu davası ile ilgili bilgiyi vermem gerekirmiydi?Şimdiden desteğiniz için teşekkürler.
Cevap: Boşanma davası ve darp kamu davası
Öncelikle bu tarz durumlarda bayanların düştüğü bir yanlışa düşmemenizi tavsiye ederim,
Kocamı şikayet edeyim baktım barıştık şikayetimi geri çekerim olay kapansın, bana hakaret etti söyleyim ceza alsın ama aldığı ceza şöyle olsun böyle olmasın vb.
Bunlar sizin kontrolünüzde olan şeyler değil.Şikayetler kamu davasına dönüşür ve diğer hakaret veya tehdit durumlarında da gene ne caza alacağı ve hapse girip girmeyeceği sizin kontrolünüzde olmaz.Boşanma davanızda darp raporunuz olması sizin lehinize.Tehdit ve hakareti de ayrıca ispatlamanız gerekir.Onun malum bir raporu olmuyor.
Ancak şiddet gören ve raporları olan bir bayan olarak maddi manevi tazminat taleplerinizin yanı sıra çalışma durumunuza göre nafakada isteyebilirsiniz.Şu an hukuk sistemi sizden yana gözüküyor.Ama bunu yanlış algılayıp hukuku cezaları yönlendirme çabaları bir işe yaramayacağı gibi başınızı ağrıtacak(bir şeyleri saklamak veya mahkemeyi yanıltmak) sonuçlar doğurabilir.Avukat desteği düşünülmesi gereken bir seçenektir.Kolay gelsin.
Uyarı ve bilgilendirme için sonsuz teşekkürler.Ben sadece kamu davasından onun yıpranmamasını ancak boşanmanında bir an önce gerçekleşmesini istiyorum.Nafaka tazminat gibi taleplerim yok.Tek isteğim kurtulmak.Ancak 1 yıldan kısa süredir evli olduğumuz için anlaşmalı ayrılamıyoruz.Eşimin neler yapabileceğini bu süreçte kestiremiyorum.Ben hem o zarar görmesin hem ben zarar görmeyim istiyorum.Sanırım ona güvenemiyorum.Bu süreçte bana zarar verir mi bilmiyorum ailemin yanındayım.Kamu davasında o zarar görmesin isterken boşanmanında bir an önce gerçekleşmesini istiyorum.Saygılar.
Eşiniz hakkında size karşı işlediği suçtan dolayı kamu davası açıldığını söylüyorsunuz. Eşiniz zaten bu davadan alacağı cezayı alacak sizin engel olma şansınız kalmamış. Boşanma davanızın görüldüğü mahkemeye bir beyanda bulunarak, boşanmanın kısa sürede gerçekleşmesi için savcılıkdaki bu dosyanın numarasını da verirsiniz, hakim o dosyayı da inceler ve kısa sürede davanızı sonuçlandırır.
merhaba;
kamu davasına gitme zorunluluğum var mı?Desteğiniz için teşekkürler.
Size davet gelirse gidersiniz, gelmez ise gitmezsiniz..
Durumunuza üzüldüm,geçmiş olsun.Onurlu bir kadın olmak böyle bir şey işte,keşke bütün kadınlar boşanırken sizin kadar onurlu davransa...tüm haklarınızı kullanmanızı tavsiye ederim,karşı tarafı yıpratmak kendinizi yıpratmak demektir.sizin bu süreci en iyi şekilde atlatacağınıza inanıyorum...
Uygulanan şiddet sonrası barışmanız veya barışmamanız kamu davasını ne yazık ki etkilemez, artık aile içi şiddet hükümleri gereğince sulh ceza mahkemesinde bir yargılama yapılacaktır. Boşanma davanız ile ilgili olarak ise en kısa sürede size yol gçsterecek bir hukukcu ile çalışmaya başlamanızı, maddi imkanlarınız kısıtlı ise adli yardıma başvurmanızı öneriyorum.
merhaba;
tahmini olarak boşanma davası ne zaman sonuçlanır?Kaç celsede biter?Karşı tarafın sorun çıkarmadığını varsayarsak:/
- - - Updated - - -
merhaba;
tahmini olarak boşanma davası ne zaman sonuçlanır?Kaç celsede biter?Karşı tarafın sorun çıkarmadığını varsayarsak:/
Merhaba;
boşanma davamızda ilk celse oldu ve eşim davanın reddini istedi hakim boşanmak istemiyormusun diye sordu avukatı sulh istiyoruz dedi.Boşanmak istemediğini söylemedi anladığım kadarıyla anlaşmalı boşanmak istiyorlar.Hakim 1 yıllık evlilik dolmadığı için anlaşmalı boşanma yapılamıyacağını söyledi ve şahitlerin dinlenmesi için 2. duruşma tarihini verdi.Bu arada ortak banka kasasında düğün takıları var.Ben tazminat ve nafaka istemedim haklarımı saklı tutuyoruz sadece düğün takılarımı istiyorum.Ortak kasadan altınları almalımıyım?Altınları alırsam hukuki olarak bir dava açarsa nasıl sonuçlanır.Bildiğim kadarıyla düğünde takılan takıların tamamı kadının.Konuyla ilgili desteğinizi rica ederim.