-
Hakaret Davası
Merhabalar,
Gezi amaçlı gittiğimiz şehirde hesap yüzünden mekan sahipleriyle tartışma yaşandı. Herhangi bir vurma, kırma olmamıştır. Konunun uzamaması için bizim tarafımızdan polis aranmıştır. Polisler geldiğinde ise onlarlada bir tartışma olmuştur. Daha sonra konu kapanıp İstanbul'a dönülmüştür. Üç ay geçtikten sonra dava açıldığı öğrenilmiştir. (benim için hakaretten, kuzenime "Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Hakaret"). Şikayetçiler iki polistir ve kendileriyle barışıp şikayetlerini geri alacakları sözünü aldık. Sorum şikayetlerini geri aldıklarında dava direk düşer mi? Cezai yaptırım uygulanır ise en kötü ihtimal ile ne olur? Ortada hakaret yok sonuç olarak polisi biz çağırdık ama mekan sahipleri çağrılmış gibi gösterildi. Suçlanan iki kuzen bizden bir de tanık var, karşı taraf ise 4 tanık iki sikayetçi polis bulunmakta, tekrar belirtiyorum şikayetlerini geri alacaklar. Konu ile ilgili görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
-
Cevap: Hakaret Davası
Mahkeme süreci yaklaştığı için acil yardımlarınızı beklemekteyim.
Saygılar.
-
Hakaret suçu takibi şikayete bağlı suçtur. Fakat kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret için takibi şikayete bağlı değildir, şikayet olmasa da kamu davası devam eder. Görevi yaptırmamak için direnme de takibi şikayete bağlı değildir, kamu davası devam eder. Tahminim ceza verilir ama ertelenir.
-
Avukat ile mi gidilmeli? Ceza verilirse ne olur ve ertelendiğinde ne oluyor?
Teşekkürler.
-
avukat tutup profesyonel yardım alınız
-
benzeri bir dava trafik polisleri ile başıma gelmişti. polisler hakaret ettiğimi iddia etmişler, ben de etmediğimi söyledim. onların sözüne karşılık bizim sözümüz. sonuç sıfır. için rahat olsun.
-
Merhaba,Mesleginiz gereği bende size akil danismak istiyorum.Erkek arkadasimin kiz kardesi tarafindan ve facebook araciligi ile sahsi hesabindan hesabima msj yolu ile kendisini uyarmama kendimi ifade etmeye calistigim ve akil vermeye çalıştığım halde orneklerinide asagida sundugum uzere"Yeni yilda yuzun hic gulmesin hep kabuslarla yureginin hic mi hic huzur bulamayacagi nice yillarSenin ne b.k oldugu biliyorumPis capulcu vatan hainiAgzina s.ctigimin fahis.sial onu k.cina k.cina sok or.spu..."artarak yogun hakaret, kufur ve assagilamalara maruz kaliyorum.Iliskimizi ailece tasvip etmiyorlar.Hali ile kendilerinden bir beklentimiz yok.Birazda bu saygisizliklara son vermek amaci ile ve erkek arkadasiminda rizasi ile kendisinden sikayetci olmak istiyorum.Talebim; sucun islendigi tarihten itibaren faiz islemesi kaydi ile manevi tazminat ve avukat masraflari seklinde olacak*Kisaca bi sekilde ceza almasini istiyorum.Sikayetci oldugum kisi bir fabrikada isci sifati ile çalışmakta.Saniyorum hakli gorulmem halinde sembolik olarak cuzi bir miktar tazminat cezasi verikecek.faiz islemeyecek ve avukat masrafim karsilanmayacak.Fakat bunlar benim tahminim.Acaba sizin gorusunuz ne dogrultuda olur.-calismadigim icin barodan bir avukat talep edebilirmiyimBunun icin nasıl bir yol izlemeliyim-talebimde rakam ne kadar olmali-faiz talebi ulasilabilir bir talepmi-dilekcemde ana konu tazminatmi yoksa suc duyurusumu olmali-sikayetimi hangi maddelere dayanarak yapmaliyimkonu ile alakali beni bilgilendirirseniz ziyadesiyle mutlu olacagim.Simdiden tesekkur ederimSaygilar