Yüz kızartıcı suç olarak "telefonla tahatsız etme" örnek olarak gösterilebilir mi?
Irza tasaddi,sarkıntılık, kız, kadın ve erkek kaçırmak, fuhşa tahrik, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma,yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, hileli iflas suçları... Telefonla ve mesaj yoluyla (istemeyerek/yanlış yere)rahatsız etmek "Sarkıntılık" olarak belirlenebilir mi?Dolayısıyla yüz kızartıcı suç işlenmiş olur mu?
Cevap: Yüz kızartıcı suç olarak "telefonla tahatsız etme" örnek olarak gösterilebilir mi?
Yüz kızartıcı suçlar bildiğim kadarı ile yoruma müsait.. Telefon veya mesaj yolu ile rahatsızlık vermenin yüz kızartıcı suç kapsamına girmeyeceği kanısındayım. Lakin bu fiil telefon veya mesaj ile cinsel taciz şeklinde ise uygulamaya bakmak lazım. Memuriyet için farklı, özel işler için farklı değerlendiriliyor olabilir.
Üstelik kasıt suç biliminde çok önemlidir, kastınızın taciz olmadığını iddia ediyorsunuz. İspatınız ile kaygınız izale olacaktır.
Bu konuya yazdım, zira ben de sayın hukukçuların görüşünü merak ediyorum.
Cevap: Yüz kızartıcı suç olarak "telefonla tahatsız etme" örnek olarak gösterilebilir mi?
İsmail Hocam cevap için sağolun.Amacım kesinlikle ama kesinlikle rahatsızlık vermek,taciz etmek değildi.İspattan bahsetmişsiniz. Nasıl ispat edilebilir ki?Ancak yemin edebilirim kasıt olmadığına inandırmak için.