Cevap: Ortağım beni dolandırdı
Daha önceden de bu konuyu yazmışdınız.Gene pek ilgi görmeyen ve hukuken cevap alınamayan bir konuydu.Gene aynısı olacak.Aradan 10 ay geçmişi ve hiçbir şey değişmemiş gözüküyor yazınızdan anladığım kadarıyla.Siz bir ticari işe girmişsiniz ve batmışsınız.Artık o an ortağınızla ne oldu ne bitti bunlar çok ayrıntıda şeyler.Şu an herhangi bir dava veya gerekçeyle(ortağım yüzünden oldu vb.) vergi borcunu iptal etmek söz konusu değil.Bir takım yıllar süren davalarla belli oranda haklı çıksanız ve zararlarınızı ortağınızdan tanzim etmeye kalksanız gene yüksek ihtimal ortağınız bulunamaz, bulunsa 0' ı tüketmiş bir insanın icra yolu ile neyi alınabilir oda ayrı bir konu.Ticaret ve ortaklık böyle bir şey.Ortağı insanı alıp uçuradabilir, böyle yerin dibinede batırabilir.Hukuken çok elde edilecek bir şey olmadığı çok açıkken çaresizlikten bir umut yazmak istediğinizi düşünüyorum.Umarım bir şekilde toparlanır ve bir yerinden ticarete tutunursunuz.Burda şuraya başvurun hemen vergi borcunuz iptal olsun, benim ortağım şöyle yaptıydı deyin hemen sizin sorumluluğunuz kalksın diye bir şey söylemek maalesef mümkün değil.Kolay gelsin.