Boşanma Davasında Savunmanın Uzunluğu
Merhabalar,
Daha önce açtığım konuda eşimle olan boşanma durumu hakkında bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
Eşimin yazmış olduğu tebligat elime ulaştı ve bende buna karşılık savunmamla beraber aile içi durumları belirten bir dilekçe yazdım.
Yazdığım dilekçe abartılı cümlelerden oluşmamaktadır. Olabildiğince kısa cümlelerle anlatılmaya çalışılmıştır fakat yazdıklarım 6 sayfayı bulmaktadır.
Bu durum davaya benim açımdan olumsuz bir etki içerir mi? Tek bir dilekçede herşeyi olabildiğince anlatmaya çalıştım.
Görüştüğüm arkadaşlarımdan bir iki tanesi dilekçe uzun olursa sıkıntı oluşturur. Hakim uzun olduğu için okumayabilir bile dedi. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi?
Cevap verme süresi olarak ne kadar zamanım bulunmaktadır.
Bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim.
Teşekkür Ederim.
Cevap: Boşanma Davasında Savunmanın Uzunluğu
6 sayfa ne ki, benim dilekçelerim en az 16 sayfadan oluşuyor. Bazen derdinizi anlatmak için kitap yazsanız yeterli olmaz.
6 sayfa abartı değil, siz anlatmışsınız, okumayacaksa o hakimin sorunu, olmadı temyizde okurlar.
Sırf "aman hakim okusun" diye beyanınızı kısa tutacak olur da meramınızı anlatamazsanız, haklı olduğunu yerde haksız duruma bile düşebilirsiniz.
Geçmiş olsun..
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
6 sayfa ne ki, benim dilekçelerim en az 16 sayfadan oluşuyor. Bazen derdinizi anlatmak için kitap yazsanız yeterli olmaz.
6 sayfa abartı değil, siz anlatmışsınız, okumayacaksa o hakimin sorunu, olmadı temyizde okurlar.
Sırf "aman hakim okusun" diye beyanınızı kısa tutacak olur da meramınızı anlatamazsanız, haklı olduğunu yerde haksız duruma bile düşebilirsiniz.
Geçmiş olsun..
İnsanın zor durumlarında bildiğiniz gibi her kafadan farklı bir ses çıkmaktadır.
Durumlara dışardan bir insan baktığı zaman haklı olan tarafın ben olduğumu görebiliyor umarım hakimde bunu görebilir. Hem terk edilen oluyorum hem zarar gören oluyorum hemde nafaka istenen kişi ben oluyorum.
Bir türlü akıl sır erdiremedim etrafımda dönen laflar yüzünden.
Bu nedenle özellikle okunmasını istediğiniz bölümleri koyultarak ve hatta büyük harfler ile yazın.
En güzeli ise dilekçenizi araya fasıla koyarak (bir gün, iki gün; olmadı iki saat üç saat) tekrar tekrar okuyun.
Daha güzeli ise özlü cümleler ile bir giriş yapın ve bir iki cümlede neden haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüzü net olarak ortaya koyun ve söyleminizi gerekçelendirin.
Esenlik dilerim.
Öncelikle boşanma davlarında hemen hemen her davada olduğu gibi kişiler kendilerini ekseriyetle haklı ve mağdur görürler.Sizinde ve boşanmak istediğiniz eşinizinde ayrı ayır kendini böyle görmesi çok normal.Benim tavsiyem ise yazacağınız metinin içine mümkün mertebe hikaye ve subjektif şeyler koymayın.Yani koymamanız gereken şeylere farazi örnekler yazmam gerekirse(bunları okuyan ve buna benzer metinler yazmak isteyen herkes için yazmış olalım);
-eşim o akşam zaten olay çıkarmaya yer arıyordu
-kayın validem zaten beni en başından sevmezdi
-abisi bana pis pis baktıydı
-o gün gitmeyi kafasına koyduydu ama gitmediydi
şeklinde hiç bir ispatı olmayan hukuken hiç bir anlam ifade etmeyen tamamen subjektif yazılardan kaçınılması
-telefon ve mesaj kayıtları
-şahitli gerçekleşmiş lehe olaylar
-belgeler, evraklar varsa raporlar
-uzatmadan ve işi masala dökmeden bu kanıtlı şeylere değinen net bir hikaye
ile sonuca gidilmesi lehe sonuç almak için uygun olacaktır kanısındayım.Kolaylıklar dilerim..