Bilişim Suçundan ifadeye Çağırıldım
Şimdi arkadaşlar merhaba benim zamanında bir arkadaşım vardı. O arkadaş bana geldi ve maillerinin hacklendiğini ve bunları kurtarmamın karşılığını vereceğini idda etti. Telefonda yeminler etti. Çok dil döktü bende ona inanarak isteğini kabul ettim cebimdeki son para ile yapılacak işlmeleri yaptım.
Ancak bana söz verdiği gibi karşılığını vermedi üstelik kötü durumlar meydana geldi. Bu süreçte ben onu ben onu biraz bekledikten sonra, mailleri tekarar aldım.
Aynı sözü bir daha verdi. Yine verdim Yine karşılığımı vermedi çocuk gibi oynadı benimle en son aldığımda ise beni şikayet etmiş. Bu durum sinirimi bozmuştu ben çok kötü sözler sarf ettim ama oda etti. Şimdi karakoldan aradılar ifadeye çağırıyorlar ben herşeye rağmen kendisine maillerini tekrar geri vermek istediğimi ve davanın kapanmasını istediğimi söyledim. Ama kendisine ulaşamıyorum.
Şimdi nasıl bir ifade vermem gerek bu iş nasıl kapanır? Nolur yardım edin.
Cevap: Bilişim Suçundan ifadeye Çağırıldım
hiç kimse yardım etmicek mi?
- - - Updated - - -
hiç kimse yardım etmicek mi?
Söylediklerinizi ispat edecek bir belge sahibi değilseniz, ifadeleriniz önemsenmeyebilir. Zira, başkasına ait bir hesaba giriş yapmış ve o hesap sahibinin giriş yapmasını da engellemiş görünüyorsunuz.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Söylediklerinizi ispat edecek bir belge sahibi değilseniz, ifadeleriniz önemsenmeyebilir. Zira, başkasına ait bir hesaba giriş yapmış ve o hesap sahibinin giriş yapmasını da engellemiş görünüyorsunuz.
operatörden konusma kayitlarini, mesaj tutanaklarini isteyebilirim. Sifrelerini daha sonra geri iade etmistim. Hemde kendisi yaptigimiz anlasmayi inkar etmiyor. Buna ragmen acmis. Simdi ben nasil birifade vermeliyim.
Alıntı:
ahmet8989 rumuzlu üyeden alıntı
operatörden konusma kayitlarini, mesaj tutanaklarini isteyebilirim. Sifrelerini daha sonra geri iade etmistim. Hemde kendisi yaptigimiz anlasmayi inkar etmiyor. Buna ragmen acmis. Simdi ben nasil birifade vermeliyim.
Ne olduysa onu söyleyeceksiniz. Anlaştığınız bedeli size vermediği için şifreyi hapis hakkınızı kullanarak elinizde tuttuğunuzu, mail hesabı ile ilgili başkaca bir işlem yapmadığınızı, kullanmadığınızı ifade ederek, bedeli ödemediği için şikayetçi olduğunuzu da belirtin.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Ne olduysa onu söyleyeceksiniz. Anlaştığınız bedeli size vermediği için şifreyi hapis hakkınızı kullanarak elinizde tuttuğunuzu, mail hesabı ile ilgili başkaca bir işlem yapmadığınızı, kullanmadığınızı ifade ederek, bedeli ödemediği için şikayetçi olduğunuzu da belirtin.
Peki daha sonra nasil bir surec isler polis dedi ki uzlasmaya bakin ben uzlasmak icin herseyi yaparim. Artik bedel falanda istemiyorum yeterki kapansin olay.
Eksik ve kopuk bir anlatım tarzınız var. verilerinizden sağlıklı bir yönlendirme yapamayacağım. Ancak şikayete bağlı bir suç olması söz konusu ise şikayetten vaz geçilmesi ceza hukuku açısından hukuksal süreci sonlandıracaktır. Alacağınızı iddia etmeniz ayrı bir hukuksal süreci haizdir.