İnternet yazışmaları delil sayılır mı?
Merhabalar. çok sıkıntıda olduğum bir konuda fikirlerinize başvurmak istiyorum. ilgilenen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
2007 yılında evlendim. eşim benden önce bir kez resmi evlilik yapmış düğün olmadan boşanma gerçekleşmiş. evlenirken bunu biliyordum.
Evliliğimizin ikinci ayında benim evde olmadığım zamanlar arkadaşlık sitelerine üye olup oradaki insanlarla yazıştığını farkettim. bir diğer husus;google arama motorundan da eski nişanlısı (resmi evli) nın ismini arattığını gördüm.
uygun bir lisan ile bunların ne olduğunu sordum. ağlayarak evi terketti. üç gün arkadaşında kaldı. arkadaşı devreye girdi vs. vs. barıştık.
ilerleyen süreçte kızımız oldu. şu an beş yaşında.
şimdi iki üç aydır gece geç saatlere kadar internet başında ve geç uyanıyor. işe geç kalıyor çoğunlukla vs.
bu durum benim dikkatimi çekti.
internet gözatma geçmişinden bakınca yine bir arkadaşlık sitesinde vakit geçirdiğini gördüm. kendisini bekar ve evde kalmılş birisi olarak tanıtıp,5-6 yıl evvelki resimlerini koymuş. bir sürü mesajlaşma var. hepsi erkeklerle. içeriği ne diye sormayın çünkü üç aşağı beş yukarı tahmin edersiniz. ama içinde müstehcen bir diyalog yok. ortak kullandığımız laptoptan giriliyor bu siteye.
7 yıllık evliliğimiz boyunca bir çok konuda tartıştık kavga ettik konu boşanmaya çok kez geldi ama kızım yüzünden sürekli vazgeçtim. ( bu arada kızım benimle uyur-uyanır-banyosunu yapar yemeğini yer)
bu noktadan sonra idare eden taraf olmak istemiyorum.
1- boşanma davasında velayet konusunda kızımın fikri alınır mı?
2- yukarda saydığım gerekçeler boşanma sebebi sayılır mı?
Cevap: internet yazışmaları delil sayılır mı?
Bildiğim kadarı ile, boşanma sebebi olarak DELİL göstermelisiniz. SEBEP değil.
bu sayfaların dökümü ve yazışmalar delil olur mu peki?
Forumda okuduklarımdan anladığım kadarı ile, boşanma davasında siz erkekseniz, suçlusunuz.
Eğer olmadığınızı iddia ediyorsanız bunu ispatlamalısınız ki bu pek zor.
Teknik açıdan kağıda alınmış çıktı, bir beyandan ibarettir. Yani sizin lafla sözle söyleyeceklerinizi daha iyi ifade eden bir araçtır ancak. Bunun ötesinde bir "delil" anlamı yoktur.
Yazışmalardan kasıt nedir bilmiyorum; İnternet üzerinden yazışma yapabilmenin birçok yolu var ve bunların bir kısmı teknik açıdan delil sayılabilir. Ama bir kısmının delil olma açısından hiç bir değeri yoktur.
Elinizdeki laptopun kendisi kanaatimce sizin açınızdan çok değerli. Bir avukatla anlaşın ve bundan daha kimsenin haberi yokken laptopun koruma altına alınmasını sağlayın. Bilirkişi incelemesi sonucu buradan delil olarak nitelenecek şeyler çıkabilir.
Ancak her şeye rağmen muhtemelen sizin ömrünüzün sonuna kadar hakimin belirleyeceği bir nafakayı eşinize ödemeniz gerekebileceğini hatırınızdan çıkarmayın. Bu işlere de avukatsız başlamayı aklınızdan bile geçirmeyin. Avukatınızı da muhakkak surette referansla bulun. Yani ya sizin güvendiğiniz ya da güvendiğiniz bir kişinin güvendiği bir avukat olmalı.
Boşanma davalarında avukat tutmanız gerekir, bunları avukatınızla görüşürseniz daha net sonuç alırsınız.
Yalnızca bu çıktıları delil olarak kullanmak ve boşanmada daha az kusurlu olunduğu iddia etmek ve yine 5 yaşındaki çocuğun velayetini sırf bu nedenle almak, biraz hayali duruyor.
Avukatınıza başvurun.
Cevap: İnternet yazışmaları delil sayılır mı?
Bilgisayarınızdaki görüşmeleri delil olarak kullanıp kullanmamadan öte tüm boşanma davası, velayet süreci için sizi temsil edecek, sizi aydınlatacak bir avukat ile çalışmanızı tavsiye debiliyorum.
- - - Updated - - -
Sizin için en mantıklı cevap şudur: Size boşanma ve velayet konularında bilgi verebilecek, sizi temsil edebilecek bir avukat ile çalışmaya başlamanız.