Bir malla borçlanan birinden alacağın tahsili
Öncelikle merhaba. Ben bundan 6 ay kadar önce, bir arkadaşımla beraber telefon aldım. Kendisinde mağazaya uygun kredi kartı olmadığı için, ben kendi kredi kartımdan çektirerek onun da telefonunu ödedim. 3 ay ödemesiz 12 taksit olan bu telefonun parasını 5. taksidimize gelmemize rağmen çok az bir miktarını ödeyerek beni mağdur bıraktı. Şöyle söyleyeyim 590 lira ödemesi gerekirken, şu an bana 200 lira ödemişliği var ve halen de her ay taksit günü yalvarmaktan mesaj çekmekten bıktım. Bana ödemelerini banka yoluyla yapıyor ve karşılıklı mesajlarımız duruyor. Ayrıca aldığımız iki telefonun da faturası ve İmeisi benim adıma kesildi. Şimdi değil ama bir kaç ay daha böyle devam ederse, şikayet etmeyi düşünüyorum. Sizce ne yapabilirim? Acaba telefonu alabilir miyim veya zararımı karşılayabilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar.
Cevap: Bir malla borçlanan birinden alacağın tahsili
Parayı arkadaşınızdan almanın hukuki bir yolu yok, zira kendi kartınız ile rıza göstererek ödeme yapmışsınız. Ancak madem imei ve fatura sizin adınıza, o zaman arkadaşınıza size ödediği kadar parayı geri verip aldığınız telefonu geri vermesini teklif edin, vermezse polise gidip çalıntı ihbarında bulunacağınızı söyleyin.
Cevap: Bir malla borçlanan birinden alacağın tahsili
Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikler.. Bilmediğim için özür dileyerek soruyorum. Öyle bir teklif yaptığımda vermezse ve ben çalıntı ihbarında bulunursam, rıza göstererek ödeme yaptığım konusunda kendini savunabilir sanırım ve bu sefer ben suçlu duruma düşer miyim? Bundan 2-3 ay önce de bir miktar para istemişti. Göndermiştim ve o parayı da geri alamadım. 400 TLydi miktar. Yani ben bunları iyi niyeti suistimal gibi sunamaz mıyım? Tekrar vakit ayırıp cevap verirseniz çok mutlu olurum.