2004 yılında biriken 7-8 bin liralık vergi borçlarımı taksitlendirip 1 taksidini ödeyebilmiştim. durumum olmadığından ödeyemedim. şimdi ise 115.000 tl olmuş bu borç. ne yapabilirim lütfen yadım... Teşekkürler...
Printable View
2004 yılında biriken 7-8 bin liralık vergi borçlarımı taksitlendirip 1 taksidini ödeyebilmiştim. durumum olmadığından ödeyemedim. şimdi ise 115.000 tl olmuş bu borç. ne yapabilirim lütfen yadım... Teşekkürler...
Öncelikle borcun 9 senede neye dayanarak 11 kat artırıldığını araştırın öğrenin. Bu borç 7-8bin tl nin faizi mi yoksa üzerine yeni gelen vergi borçları dahil borç tutarı mı? Eğer ikincisi ise yapacak bir şey yok, yeniden yapılandırma talep edip ödeyeceksiniz. Vergi dairesinin taksitlendirme talebinizi reddetme hakkı var.
borcun dönemi nedir? yani 2004 yılında 7-8 binliramıydı ? taksitlendirme dediğiniz hangisi? normal tecilmi, 414 sayılı yasamı 6111 sayılı yasamı? biliyorsunuz bu borç 2004 yılından ise yaklaşık 9 yıl geçmiş zamanaşımına girmesi muhtemel bir vade. anlattığınız hususlar yardımcı olmak için yetersiz.