Manevi veya Mali Haklara Tecavüz Davası

Benim bir sorum olacaktı..
Arkadaşıma kredi kartımla internet üzerinden domain (internet sitesi ismi) aldım.Kendisi siteye bir film atmış ve filmin yapımcısı site ismi benim adıma gözüktüğü için 2012 yılında bana dava açmış. Arkadaşla gittik ifade verdik arkadaş suçu kabul etti. Ancak bende suç ortağı olarak gözüküyorum.Ve davada adım gözüküyor sanık olarak.Ben Şanlıurfa'da yaşıyorum ve dava Elbistan'da.İlk duruşmada Şanlıurfa Adliyesi'ne yönlendirdiler ve orada verdik ifademizi. İkinci duruşma bugündü ve eve tebligat falan gelmedi aradım Elbistan Adliyesini gelmenize gerek yok gerek görülürse tebligat göndeririz dediler.Bugün duruşma Yapılmış ve şu yazıyor : "ara duruşması yapıldı duruşma ertelendi". 
Acaba bu davada ceza alırmıyım. Ve şu an infaz koruma memurlugu öğrencisiyim memuriyetimde bir sorun teşkil edermi. Daha önce hiç bir davalık olayım olmadı.

Cevap: Manevi veya Mali Haklara Tecavüz Davası

İddianame ve dosya ne aşamada bilemiyorum ama gidin davanızı duruşmalarda takip edin, imkanınız varsa avukatla takip edin, yoksa barodan avukat atanmasını isteyin. Size her duruşmada tebligat gelmez fakat yargılama sizin yokluğunuzda devam eder.  Ceza alırsanız  sorun teşkil eder. Bu yüzden takip edin boş vermeyin.

Cevap: Manevi veya Mali Haklara Tecavüz Davası

Sayın Çimenoğlu cevabınız için teşekkür ederim.Ben en iyisi bir avukat ile yüz yüze görüşeyim.Yardımınız için çok teşekkür ederim.