Tüketici Heyetinin Verdiği Karara Göre Kazanmışım Fakat..
Öncelikle Merhabalar,
Aralık ayının sonu gibi ben Piranha'dan bir tablet almıştım. Ürün arızalandı ve ocak ayı gibi servise gönderilmişti. Ancak 2 ayı aşkın süredir ürün geri gelmedi. Bende mecbur Tüketici Hakları Heyetine şikayet duyurusunda bulundum (08.03.2013). Bugün (11.04.2013) elime o kararın sonu ulaştı ancak evrağın üzerinde karar tarihi 25/03/2013 olarak gözüküyor. 15 gün içerisinde itiraz edilebilir yazıyor fakat bu 15 gün benim elime ulaştığı tarihten itibaren mi işliyor yoksa karar tarihinden sonra mı işliyor. Eğer karar tarihinden sonraysa bugünle beraber 17 gün oluyor.
NOT: Hüküm sonucu aşağıdadır.
Yukarıda belirtilen tespit üzerine 4822 sayılı Kanun ile değişik 4077 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri gereği tüketicinin tablet bedeli olarak ödediği 459,00 TL'nin Piranha firması tarafından tüketiciye iade edilmesine, tarafların dava açma hakkı saklı kalmak kaydı ile katılanların oy birliği ile karar verildi. Taraflar söz konusu karara on beş gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilirler.
Birde son olarak eğer bu süre geçmediyse firmanın itiraz etmesi durumunda tüm masrafları ben mi karışılayacağım?
Cevap: Tüketici Heyetinin Verdiği Karara Göre Kazanmışım Fakat..
Tebliğ tarihinden itibaren 15 gündür.
Firma tebliğden 15 gün içersinde Tüketici mahkemesine itiraz edebilir. Tüketici mahkemelerine başvurudan bildiğim kadarıyla masraf alınmıyor. Firma itiraz edebilir ama illa haklı çıkmazki.
İtirazda etmeyebilir.