2.es ve cocuk miras hakki
Öncelikle şimdiden tsk.ler cvbiniz için .ben eşimin 2 .esiyim birde çocuğum var .eşimin ilk evliliğinden 2 tane çocuğu var .benim sorum su eşim bosanirken evi eşine bırakmış birde arabayı cocuklar o dönemde 4 yaşındayms.biz şimdi bir ev aldik Allah gecinden versn eşime bir şey olurda vefat durumunda bizim evden eşyalardan bir hak dogarmi ve ne kadar kısmı hakları olur .benim üzerime olsa ev bir şey degisrmi iyi günler
Cevap: 2.es ve cocuk miras hakki
Size ait olan ev eşinize varsa alt soyunuza kalır. Siz önce ölür iseniz eşinize mirastan pay kalır. Oda ölür ona kalan pay ise onun alt soyuna kalır. alt soy bütün çocukları kapsar.
Peki eş ilk önce ölürse ilk eşinden olan çocuklara miras hakkı düşer mi?ev bayanın üzerine olursa?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Size ait olan ev eşinize varsa alt soyunuza kalır. Siz önce ölür iseniz eşinize mirastan pay kalır. Oda ölür ona kalan pay ise onun alt soyuna kalır. alt soy bütün çocukları kapsar.
Alıntı:
battow rumuzlu üyeden alıntı
Peki eş ilk önce ölürse ilk eşinden olan çocuklara miras hakkı düşer mi?ev bayanın üzerine olursa?
Ev , evlilik sürecinde alınmışsa,
çocukları hak iddia edebilirler.
Erdoğan Bey teşekkür ederim.Peki ne kadar hakkı olur?Ya da vefat ettikten sonra geride kalan eş kendisi evi satabiliyor mu?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ev , evlilik sürecinde alınmışsa,
çocukları hak iddia edebilirler.
Ev bayanın adına kayıtlı olduğundan elbette satabilir, ancak bu satış ( eğer varsa) çocukların miras haklarını alabilmelerinin önünü kesmeyecektir.
Yani ben evlendikten sonra ailem bana ev hediye alsa hak idda edebilecek.Ya da mevcuttaki arabamaı evlendikten sonra değiştirsem onda da hak idda edebilecek.
Siz evlendikten sonra ailenizin size alacağı evden hak iddia edemez elbette,
ama o evi siz evlendikten sonra , hiç çalışmamanıza , ailenizden yardım almamanıza rağmen almışsanız,
hak iddia edebilirler,
alırlar demiyorum, iddia edebilir, o iddialarının haklılığını mahkemede ıspatlarlarsa da , var olan haklarını alabilirler.
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim Erdoğan Bey.