İşverenin Tazminatsız İşten Çıkarma Çabası
Merhabalar,
Ben Aralık 2009 yılında kurumsal bir firmada çağrı merkezinde işe başladım. Sürekli yapılan baskılar, kısıtlamalar ve müdürün direkt olarak bize gelip "bu şirketin avukatı var ne yapar ne eder sizi tazminatsızda çıkarırız" gibi kimi konuşmaları bizi gözden çıkardıklarının göstergeleri. Bugün supervisor, müdür ve insan kaynakları yetkilisi bir ihtarname imzalattılar. (İmzalattıkları ihtarnamede şirket haklıdır) Bunun yazılı bir uyarı olduğunu falan belirttiler. Ağustosta askere gitmeyi düşünüyorum. Askere gitmeden önce beni tazminatsız çıkarma ihtimalleri var mıdır?
Teşekkürler
Cevap: İşverenin Tazminatsız İşten Çıkarma Çabası
Alıntı:
scorpiou rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Ben Aralık 2009 yılında kurumsal bir firmada çağrı merkezinde işe başladım. Sürekli yapılan baskılar, kısıtlamalar ve müdürün direkt olarak bize gelip "bu şirketin avukatı var ne yapar ne eder sizi tazminatsızda çıkarırız" gibi kimi konuşmaları bizi gözden çıkardıklarının göstergeleri. Bugün supervisor, müdür ve insan kaynakları yetkilisi bir ihtarname imzalattılar. (İmzalattıkları ihtarnamede şirket haklıdır) Bunun yazılı bir uyarı olduğunu falan belirttiler. Ağustosta askere gitmeyi düşünüyorum. Askere gitmeden önce beni tazminatsız çıkarma ihtimalleri var mıdır?
Teşekkürler
Tazminatsız çıkartılmanıza imkan tanıyacak haklı bir sebep olursa, elbette böyle bir ihtimal her çalışan için var.
Haksız olduğunuzu düşündüğünüz her fesih için de (30 gün içinde) iş mahkemesinde işe iade veya (10 yıl içinde )ödenmeyen tazminatlarınız için dava açarak talep etme hakkınızı kullanabilirsiniz.
Cevap: İşverenin Tazminatsız İşten Çıkarma Çabası
Bu aşamada dikkat etmeniz gereken diğer bir husus, ilerde size sorun çıkarması muhtemel hiçbir evrakı özellikle ibra niteliğinde olanları imzalamamanız.