Senetsiz , İmzasız İcra Davası açmış.
Merhabalar,
Olayı detaylıca anlatmak istiyorum.
Bundan 3 yıl önce , Annem akciğer kanseri tedavisi görüyordu (Rahmetli oldu). O aralar gerek moral , gerekse durgunluktan dolayı işyerimizde işler iyi gitmedi. Babam aldığı krediyi ödeyemedi. Bu nedenle bir banka babamı icraya verdi. Ve Eve icra geldi. Bu olay sonrasında Dayım , annemin moralinin bozulmaması için , babamın 30,000 TL'lik kredi borcunu , Banka avukatına 3 ayrı çek keserek 3 ay içinde ödedi. Ancak bu olaylar sırasında , hiçbir şekilde babam'dan senet yada yazılı kağıt almadı. Kendisi bunu yardım amaçlı yaptı , zaten kendisinden böyle bir para istenmedi.
Olaydan 1 - 1.5 yıl sonra annem vefat etti. Babam 1 yıl sonra bir evlilik yaptı ve ailesini kurdu , Ayrı eve çıktığı eşyalar vs. için emekli maaşını rehin bırakarak kredi çekti. Eline çok az maaş geçtiği için , Benim ve kardeşiminde payı bulunan evi satma kararı aldık (Evde , babam , kardeşim ve benim payım var).
Bu durumu duyan dayım , daha önce hiçbir şekilde konusu geçmediği halde , Evi satmaya kalktığımızda , babamı arayarak o evi satamazsın , ş*re*s.z gibi kelimeler kullandı.
Ertesi gün bir arkadaşı ile gelerek , babama zorla senet imzalatmaya çalıştılar ancak babam imzalamadı.
1 ay geçmeden , dayım babamı icraya vermiş , ve ev üzerinede tedbir koydurmuş.
Elinde hiçbir şekilde senet , yazılı ve imzalı kağıt olmadan , böyle bir şey yapabilirmi.
Biz gerekli itirazı mahkemeye sunduk ve yakın zamanda mahkemeye çıkacağız.
Dava ne şekilde sonuçlanır , Şuan evin üzerinde tedbir olduğu için , Müşterisi çıktığı halde satamıyoruz.
Mahkeme kimin lehine sonuçlanır
Saygılarımla
M.KALIR
Cevap: Senetsiz , İmzasız İcra Davası açmış.
İcraya itiraz etmediniz mi?
1- Dayınızın Banka avukatına kredinizin ödenmesi verdiği çekler delil olabilir.
2- İcraya itiraz etmediyseniz borcu ödemek zorunda kalabilirsiniz.
3- Ev annenizden kaldı ise dayınız annenizin hatırasına saygısızlık olarak görmüş olabilir.
4- İnsanlar böyle zamanlarda birbirlerine yardım ederler ama ne zaman ödeyeceksiniz senet verin gibi üzücü taleplerde bulunmazlar herşey yoluna girdikten sonrada talep edebilirler.
5- Babanız dayınıza borcunu ödemek biryana üstüne kızkardeşinden kalan evi satıp yeni eşi ile harcamak düşüncesinde
Sizin yerinizde olsam Dayınızın düştüğü üzüntüyü ve kızgınlığı anlamaya ve verdiği parayı ödemeye çalışırdım.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İcraya itiraz etmediniz mi?
Ettik
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
1- Dayınızın Banka avukatına kredinizin ödenmesi verdiği çekler delil olabilir.
2- İcraya itiraz etmediyseniz borcu ödemek zorunda kalabilirsiniz.
3- Ev annenizden kaldı ise dayınız annenizin hatırasına saygısızlık olarak görmüş olabilir.
4- İnsanlar böyle zamanlarda birbirlerine yardım ederler ama ne zaman ödeyeceksiniz senet verin gibi üzücü taleplerde bulunmazlar herşey yoluna girdikten sonrada talep edebilirler.
5- Babanız dayınıza borcunu ödemek biryana üstüne kızkardeşinden kalan evi satıp yeni eşi ile harcamak düşüncesinde
Sizin yerinizde olsam Dayınızın düştüğü üzüntüyü ve kızgınlığı anlamaya ve verdiği parayı ödemeye çalışırdım.
1 - Neyin delili , ortada bir senet yok yazılı kağıt yok , kendisi istemeden geldi borcumuzu kapattı.
2 - İcraya itiraz ettik
3 - Ev annemin değil , Anne baba %50 ortakdı
4 - Talep ederler , maddi durumu yerindeyse öderler ve öderiz zaten , icraya vermek nasıl bir davranış oluyor.
5 - Ev dediğim gibi kız kardeşinden kalmadı , %50 si zaten babamın , ve evin değeri atıyorum 100,000 TL ise , %50'si her şekilde babamın , ve bu tutar babamın borcunu karşılıyor zaten , kalan tutar ilede benim düğün masraflarımı karşılama düşüncesinde
Ben burada bu borcu ödemeyeceğim diye bişey demeden , sizin yerinizde olsam borcu öderim diyorsunuz.
Benim sorduğum soru bumu?
Benim sorduğum soru ; Senetsiz , İmzasız açılan bir icra davasında sonuç kimin lehine sonuçlanır.
+ Olarak zor günümüzde bizi arkamızdan vuran bir akrabanın tek kuruşunu boğazımdan geçirmem zaten , zamanı geldiğinde o parayı ona kuruş kuruş ödeyeceğim ve buna bakalım nasıl dayanabilecek.
- - - Updated - - -
Ve ayrıca,
Kendisi bize zorla senet imzalatmaya çalıştığında , Bizim evi satma gibi bir düşüncemiz bulunmuyordu.
Kendisi babamın evlenmesini onaylayıp , her zaman arkanızdayım deyip , daha sonra 360 derece dönen bir kişilik.
Ve bu paraya hiçbir şekilde ihtiyacı olan bir kişi değil. Şuan yaptığı tamamen kötü niyetli bir şey.
Sorun Sizin sorununuz. Ben görüşlerimin kişisel olduğunu belirttim. Sizin beklediğiniz kalıplarda cevap vermek zorunluluğumda yok.
Senet yok fakat Dayınız tarafından babanızın kredi borcuna karşılık verilmiş 3 adet çek var.
Dayınız zaten davayı kazanırsa evin satışından gelen tutarın tamamını değil alacaklı olduğunu iddia ettiği kısmı alacak geri kalan bedel hisse sahiplerine ödenecek. kalan farzedelim 70 000 Tl de sizin borçlarınıza ve düğünüze yeter sanırım.
Dayınız sizden verdiği paraya karşılık senet talep etmiş vermemişsiniz. Oda buna karşılık eve tedbir koydurmuş ve verdiği parayı alma peşinde.
Ayrıca böyle bir davanın sonucunu burada görüşlerini yazanlar değil, mahkeme verecek.
- - - Updated - - -
Kendisi bize zorla senet imzalatmaya çalıştığında , Bizim evi satma gibi bir düşüncemiz bulunmuyordu.
Yukarıda tam tersini yazmışsınız
Umarız adalet yerini bulur.