Olay yeri fotoğrafı mahkemede delil olur mu?
Müşteki iddasında olay günü kendi evimin önünde kaldırımda otururken benim kendisine durup dururken hakaret ettiğimi, iddaa ediyor. Aslında müşteki olay günü benim evimin yanındaki arsanın önündeki kaldırımda sokak lambasının önünde oturup gece geç saatte gürültü yapıyorlardı bende uyardım ve karşılıklı hakaret oldu. Aslında müştekinin evi benim evimin çaprazında ve kaldırımla evin arasında bir arsa var, benim evim onun evinin arası yaklaşık 30 m dir. Evimin karşısında da başka bina yok. Müştekinin şahitleri de aynı müşteki gibi iddaa etmişler. Olay günü onları da uyardım. Şahitlerle aynı sokakta bile oturmuyoruz. Ben de bu iddaayı çürütmek için sokağın fotoğraflarını kimse yokken çekip, delil olsun diye mahkemeye sunabilir miyim? Mahkeme bunu kabul eder mi? Bir de bu şahitlere hakimden izin alıp olay yeri neresiydi? gibi çeşitli sorular sorma gibi imkanım var mı acaba... Cevap yazarsanız çok sevinirim. Cevap için şimdiden teşekkürler...
Cevap: olay yeri fotoğrafı mahkemede delil olur mu
Sokağın fotoğrafı, hakaret etmediğinize dair bir kanıt nasıl olacak anlamadım.
Cevap: olay yeri fotoğrafı mahkemede delil olur mu
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sokağın fotoğrafı, hakaret etmediğinize dair bir kanıt nasıl olacak anlamadım.
Müşteki ve şahitler, müştekinin evinin önünde oturuyorduk diyorlar aslında müştekinin evinin önünde değil, evinden 30m uzaklıktaki benim evimin yanındaki sokak lambasının önünde gece geç saatte oturup gürültü yapıyorlardı. Müşteki kendini haklı göstermek için kendi evimin önünde diyor aslıda ben onun evi 30 m uzaklıkta... Bunu ispatlamak için demiştim. Birde duruşmada şahitlere sanık olarak soru sorabilir miyiz? cevap için şimdiden teşekkürler...