Kargo firması ürünümü çalışmaz hale getirdi.
Sayın Hocalarım
02.04.2013 Tarihinde gittigidiyor.com sitesi üzerinden 2. el bilgisayar sattım.Alıcıya teslim edilmesi için kargo firmasının kuryesine verdim.Teslim ederken herhangi bir evrak ve tahaadüdname imzalamadım.Alıcı kargoya itiraz etmiş tutanak tutulmasını istemiş ancak kargo personeli zamanlarının olmadığını söylemiş imza almadan ücreti alıp gitmiş.Alıcı normal olarak ürünümü iade etmek istiyor.Kargo firması da 2.el ürünlerde sorumluluk almadıklarını söylüyor.Tüketici hakem heyetine şikayetimi bildirdiğim takdirde ilerleyen süreçte karar aleyhime çıkarsa hakkımda hukuki bir süreç başlar mı? Tazminat,avukat vekaleti vs. öder miyim?
Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.
Saygılarımla
Cevap: Kargo firması ürünümü çalışmaz hale getirdi.
Heycanla cevaplarınızı bekliyorum
Cevap: Kargo firması ürünümü çalışmaz hale getirdi.
Burada kargo şirketinin malı o şekilde getirdiğinin ispatını malı sattığınız kişiye düşer.
Yani "normal olarak ürünümü iade etmek istiyor" sözünüzün "normal olarak" kısmına katılmıyorum.
Alıcı, o paketi kabul etmemeliydi. Kargo da götüremeyecekse sizden kabul etmeyecekti.
Ben olsaydım gitti gidiyor'a "Ben kargoya sağlam olarak verdim, alıcı kargoda hasar gördüğünü iddia ediyor ancak tutanak tutmamış. Dolayısı ile tutanak olmadığından benim kargo şirketine rücu etmem mümkün değildir, ödemenin serbest bırakılması" gibi bir şeyler yazardım.