Alacaklısı olduğum bir kambiyo senedi icraya konduğunda (ödeme emri gönderildiğinde) bunu ben (alacaklı taraf) UYAP'ta görecek miyim?
Yoksa orada sadece davalar mı görünüyor?
Printable View
Alacaklısı olduğum bir kambiyo senedi icraya konduğunda (ödeme emri gönderildiğinde) bunu ben (alacaklı taraf) UYAP'ta görecek miyim?
Yoksa orada sadece davalar mı görünüyor?
Görebilirsiniz...
Görülüyor. Fakat vatandaş UYAP portaldan yalnızca icra dairesi ve dosya numarası görülüyor bildiğim kadarıyla. Dosya içeriğini göremiyorsunuz.
Bir hakaret davasında katılan durumundayım; burada eksiksiz tüm evrakları görebiliyorum. Yakalama müzekkeresi mahkeme tutanağı v.s. hepsi. Ama şifreyle değil, e-imza ile griyorum, o yüzden görüyorumdur belki.
Ama bunu henüz hiç görmediğime göre işleme konmadı demek ki. Eğer ödeme emri gönderilmiş olsaydı sisteme girilmiş olurdu ve görürdüm diye düşünüyorum.
Uyap da bizi görecek mi?
Uyap yokken avukatlar ne yapıyordu ki? :)
Uzaktan kumandalı ilk TV yi aldığımda kumandayı sanki yıllardır kullanıyormuşçasına benimsedik. Ama kumanda bozulduğunda sanki o olmadan TV kullanılamazmış gibi hissettik.
İnsan lükse (rahata) ve paraya çok kolay alışıyor derdi bir büyüğüm.
Allah avukatları uyapsız komasın.
Uyap muhakkak ki çok rahatlık kolaylık ve sayısız faydalar getirmiştir belki ama sistemin bir B planı olmaması çok kötü. Sık sık mahkeme ve icra dairelerinde "uyap dondu" cümlesi ile işlerin aksadığına ilerki günlere sarktığına şahit oluyorum.
Teknik ve bu forumun dışında bir konu ise de şu paragrafı söylemeden edemiyorum:
Gavurların "High availability" dedikleri bir kavram var. Örneğin Google'ın donduğunu gördünüz mü? Bu tür sistemleri tasarlarken buna riayet etmek gerek. Ancak gerek "temayüzün ilim irfan ile olmadığı" gerçeği, gerek "açılışı yapıp devreye alalım da bakarız" felsefesi, gerekse de "hamili kart yakınimdir" geleneğinin malzeme ve işgücü temininde de terkedilememesi, "High availability" nin müteakip sıralara düşmesine sebep olmuş olmalı.
mobil imza ile giris yaparsaniz avukat yada vatandas olmaniz farketmez tum dosyalarin icerigini tum evraklari hepsini gorebilirsiniz. tebligatlarda dahil.