Yıllık Kat Malikleri Kuruluna Denetçinin Katılmaması
Yıllık Kat Malikleri Kurulu toplantısı usulüne uygun olarak maliklere duyrulmuş ancak denetçi kendisi katılmamış eşini göndermiştir. Denetleme raporunu da işletme defterini incelemeye zamanı olmadığı gerekçesi ile vermemiş, işletme defterini de imzalamamaktadır. Bu durumda ne yapmak gerekiyor. KMK nu inceledim ancak bir yanıt bulamadım. Teşekkür ederim.
Cevap: Yıllık Kat Malikleri Kuruluna Denetçinin Katılmaması
Denetçinin istifasını isteyin. Yeni denetçi seçin. o incelesin rapor yazsın.
Merhabalar;
Biz esasen Denetleme kurulunda 3kişiydik.Diğer 2 arkadaş istifa edince(bu konuda başka muamma istifa mektupları dahi ortada yok) bende 3 kişilik yedek üyelerin içinden 2yedek üyeyi davet edip denetleme yapmaya başladım.Denetleme 10 gündür devam ediyor.Fakat arkadaşlardan biri iş sebebiyle denetlemeye bir süre katılamayacağını ve yerine yedek üyelerden bir arkadaşın ismini vererek, bu arkadaşın bir süreliğine yerine vekalet edebileceğini SMS ile bize bildirmiş.Yedek üyelerden olan bu arkadaşı davet etmelimiyim/edebiliyormuyum, yada zaten 2denetçi olduğumuz için denetlemeye bu şekildemi devam etmeliyiz(bazıları denetçi istifa etmediği için diğer yedek üyenin vekalet edemeyeceğini belirtiyor).Yanıtlarsanız sevinirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Denetleme görevi denetleme kuruluna verildi ise 3 kişi ile yapmalısınız. Görevini yapamayacak durumda olan asil yerine yedek denetçiyi göreve çağırabilirsiniz. Size zaten sms çekmiş Çağırdığınız yedek denetçi ile bu durumu tutanağada bağlayabilirsiniz.