Garanti'nin bitişini beklediler!!
Merhabalar, iki sene önce bir tente yaptırmıştık . Bu iki sene içeresinde 4 kez garantiden yararlanmak zorunda kaldık. Şubat ayında tente yine bozuldu ve ben servise tekrar başvurdum. Evimize gelen tamirci bu tür tentelerin sorunlu olduğunu söyledi ve tenteyi tamir etmeden gitti.. Şirkete bir kaç kez daha telefon açtım ama bir sonuç alamadım .. 16 Martta garanti bitti.. Acaba ben onların beni oyaladıklarını ispat ederek paramın iade edilmesini sağlayabilir miyim? Şubat ayından telefonumda ses kayıtlar ve mesajlar bulunmaktadır.
Cevap: Garanti'nin bitişini beklediler!!
Birinin söyledikleri bir anlam ifade etmez.
Elinizde ne gibi BELGE ler var?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Birinin söyledikleri bir anlam ifade etmez.
Elinizde ne gibi BELGE ler var?
Garanti belgesi, 4 kez geldiklerine dair ve imzaladığım servis fişleri, Şubat ayında şirket yetkilisine gönderdiğim mesajlar ve daha sonra aldığım cevaplar, telefon üzerinden onlarla yaptığım konuşmaların ses kayıtları...
Tente gerçek taktırdığımızdan beri çok sorunludur. Şirket sahibi bunu biliyor ama herhalde garantisi bitti diye gelmek istemiyorlar artık. Halbuki, sorun Şubat ayından beri bulunmaktadır. Yani garantinin bitimine 1 ay kala telefondan aramış ve mesaj atmıştım. Tente de çok da ucuz değildir 16000 liralık maliyeti vardır.
ürünün serviste olduğu süre garanti süresine eklenir bunu hesap ettiniz mi?
Mesajdan kastınız SMS ise, teknik açıdan "beyan" seviyesinde bir delil ise de, kimi zaman daha kuvvetli delil gibi değerlendirildiğini duydum.
Kaydettiğiniz telefon görüşmelerinden, bir avukatın onayı olmadan bahsetmeyin, zira hem delil olarak değerlendirilmeyip hem de sizi gerçekten çok zor duruma sokması söz konusu olabilir.
5. defa arıza çıkarması zaten ürünü ayıplı hale sokuyor olabilir.
"imzaladığım" servis fişleri diyorsunuz. Sizin imzaladığınız servis fişlerini şirket sahibi kendi lehine kullanabilir. Siz ise, şirketin yetkilisinin imzaladığı servis fişlerini kendi lehinize kullanabilirsiniz.
Yani o servis fişlerinin o şirket tarafından verildiği konusunda sıkıntı olmaz umarım.
16 bin liralık bir şey ise, bana kalırsa zaman geçirmeden bir avukata gidin. Elinizdekiler işe yarar mı bir görün.
Peki, bir şey daha sormak istiyorum. Firmaya karşı bir dilekçe yazdım acaba bu dilekçeyi onların mailine mı yoksa posta yoluyla bulundukları adrese mi göndermek daha mantıklı? İspat kolaylığı açısından soruyorum.
Noter marifeti ile yollamadıkça ispatla ilgili sorun olacaktır diye düşünüyorum.