Alzheimer Hastası Olan Annesinin Malvarlığını Kendi Üstüne Alma Hakkında
Öncelikle herkese merhabalar diyorum.
Mardin ili Ömerli ilçesine bağlı bir köyde öğretmenlik yapıyorum. Malumunuz köylerde öğretmen herşey demek. Başı ağrıyan ilaç için, düşen biri pansuman için bize gelir. Köyde oturmam hasebiyle samimi olduk ve bu işleri gocunmadan yaparım da. Ama bugün farklı birşey oldu ve hukuki bir soru soruldu. Benimde bilgim olmadığını ve araştırdıktan sonra bilgi vereceğimi söyledim. Bu girizgahtan sonra konuyu anlatmak isterim:
Köyde yaşayan bir kadın annesine ve babasına bakıyor. 4 kardeşler. 1 erkek 3 kız. Anne ve baba her ikisi de hayatta.Anne alzheimer hastası. Baba kendi üzerine olan bağ, bahçe ve evlerin hepsini oğlunun üzerine yapmış. Annenin üzerine sadece bir tek tarla var ve oğlu bir iki gün önce annesini götürerek üzerindeki tek tarlayı da kendi üstüne alıyor. Bana gelen ablamız tarladan bir pay istemediğini fakat annelerinin tek güvencesinin bu olduğunu, annesinin üzerinde kalması gerektiğini söylüyor.
Bu ablamız hangi yolları izlemeli? Neler yapmalıdır? Kısaca tarlayı yeniden annesinin üzerine yapmak istiyor. Diğer malvarlıkları zaten gitmiş. Baba hepsini oğlunun üzerine yapmış.
Şimdiden mesai, vakit harcayarak bu soruya cevap verecek arkadaşlara, sayın uzmanlara çok teşekkür ederim.
Cevap: Alzheimer Hastası Olan Annesinin Malvarlığını Kendi Üstüne Alma Hakkında
avukat tutunuz profesyonel yardım alınız.